Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

Buget auster pentru hrana copiilor din gădinițe. Pavaloi: Suma de 34,5 lei nu asigură un meniu echilibrat

12 septembrie 2022, ora 14:01
Distribuie:

Suma de 34,5 lei, prevăzută pentru alimentația zilnică a copiilor din grădinițe, nu asigură în totalitate necesarul pentru un meniu echilibrat al micuților. Informația a fost prezentată de către Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției generale, educație, tineret și sport, în cadrul ședinței operative săptămânale de luni.

La finele lunii august, Direcția generală educație, tineret și sport a făcut un demers pentru majorarea sumei în vederea alimentației corecte în instituțiile de educație timpurie. Solicitarea a fost adresată inclusiv Guvernului, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Finanțelor.

Procesul de învățământ în noul an de studii 2022/2023, în municipiul Chișinău este organizat în 150 de instituții de învățământ public și privat, fiind școlarizați 9 9220 de elevi, inclusiv 40936 în clasele primare, 43651 de elevi în ciclul gimnazial (clasele V-IX) și 14633 de elevi în clasele gimnaziale (X-XII).

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram