Război în Ucraina, ziua 222: Cameră de tortură și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

economic

Bunuri de circa 5,2 milioane de lei, sechestrate de ARBI a CNA, într-un dosar de delapidare a averii străine

19 septembrie 2022, ora 10:31
Distribuie:

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) din cadrul CNA a aplicat săptămâna trecută sechestru pe bunuri de aproximativ 5,2 milioane de lei. Printre acestea se numără 13 bunuri sechestrate într-un dosar de delapidare a averii străine, printre care  capital social, o construcție locativă și una nelocativă, un cont bancar, 2 încăperi locative și 2 nelocative, un mijloc de transport, 3 terenuri pentru construcții și acțiuni.

Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 17 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 13 de rapoarte de expertiză și 8 avize. La linia națională anticorupție au fost recepționate 59 de apeluri. Totodată, au fost eliberate 152 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 5 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție. Săptămâna trecută, o persoană a fost plasată în Izolatorul de urmărire penală al CNA. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/VIDEO/ Din ce bani participă Ceban la evenimente peste hotare. „Din contul alocațiilor părții primitoare”. Ceban nu a oferit cifre exacte

03 octombrie 2022, ora 17:52
Distribuie:

Deși azi dimineață, la ședința operativă a Primăriei, urmau să fie prezentate mai multe rapoarte la diferite subiectele ce țin de problemele capitalei, edilul Ion Ceban a monopolizat întrunirea pentru o jumătate de oră. El a lăudat proiectele implementate de Primăria Chișinău, după care a adus o serie de critici în adresa presei și s-a arătat supărat că mass-media nu a reflectat Forumul Economic, organizat zilele trecute de municipalitate. Ceban a comentat și o solicitare a TV8 care, acum două săptămâni, a cerut autorităților locale să afle din ce bani primarul participă la tot felul de evenimente peste hotarele țării.

„Foarte des aceeași mass-medie, super independentă, liberă și nesilită de nimeni, tot întreabă diferite lucruri. Unele mai stranii ca altele, dar desigur o să răspundem la aceste întrebări. Ultimele au venit de exemplu, despre câți bani cheltuim pe una sau alta, deplasări de serviciu”.

De fapt, primarul Ion Ceban s-a referit la o solicitare expediată de TV8, acum două săptămâni, în adresa Primăriei Chișinău. Atunci am cerut responsabililor să ne spună ce cheltuieli a suportat instituția pentru toate deplasările primarului general peste hotarele țării, inclusiv cele la festivaluri. Deși, nu am primit, deocamdată, un răspuns în scris, Ion Ceban a decis să comenteze subiectul la ședința operativă a Primăriei.

 „Primarul a fost din contul alocațiilor părții primitoare, la invitație. De exemplu, cum sunt țările Qatar, Strasbourg. Am astăzi o deplasare la un comitet al Națiunilor Unite, unde vom vorbi despre mai multe subiecte. Tot ei achită”, a declarat primarul capitalei, la ședința operativă a Primăriei.

Ion Ceban nu a oferit cifre exacte, motivând că datele ne vor fi transmise ulterior. Nici purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vasile Chirilescu nu ne-a răspuns deocamdată. În schimb, Ceban a vorbit în cifre despre deplasările peste hotare a celor de la autoritatea centrală. „În total, am numărat peste 20 de milioane de lei deplasări, fără Președinție. Vă rog când o să publicați a Primăriei, să le publicați și cele a Președinției”, a menționat Ceban.

În ultimele luni, primarul s-a lăudat mai des cu deplasările peste hotare și participările mai multe festivaluri. La mijlocul lunii septembrie, Ion Ceban a avut o întrevedere cu mai mulți oficiali din Qatar. Iar mai devreme a participat la festivalul Zilele Chișinăului organizate la Piatra Neamț, Alba-Iulia și alte localități din România. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram