Război în Ucraina, ziua 222: Cameră de tortură și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

comerciale

Castel Mimi, noua legendă a vinificației și turismului Republicii Moldova, împlinește 6 ani de la deschidere (P)

16 septembrie 2022, ora 10:35
Distribuie:

Cei aproape 130 de ani de istorie a vinăriei din Bulboaca s-au materializat, într-o locație și construcție unică, dezvoltată de-a lungul timpului, de cinci generații de oameni care s-au născut și au locuit în acest sat.

Astăzi, „Castel Mimi”, în forma actuală, împlinește șase ani. Fiind inclus în top-ul celor mai frumoase 15 vinării din lume, „Castel Mimi”, a fost și rămâne o locație plină de istorie și realizări unice, fiind cea mai mare investiție vinicolă din toată istoria Moldovei. 

Vinăria din Bulboaca a fost construită de ultimul guvernator a Basarabiei, Constantin Mimi, pe când acesta avea vârsta de doar 25 de ani și revenise din Bordeaux, unde a studiat vinificația și a făcut cunoștință cu cele mai moderne chatea-uri din Franța. 

Prima piatră a vinăriei a fost clădită în 1898, în premieră pentru Basarabia fiind utilizat betonul armat, iar beciurile puteau păstra cantitatea record de atunci de 300 de butoaie. Tot Mimi a fost primul care a creat întreprinderi sociale și a importat butași francezi în Basarabia.

CEO „Castel Mimi”, Adrian Trofim, spune că „toate cinci generații ale familiei noastre au lucrat aici, primele amintiri ale mele fiind legate de perioada în care tatăl mă lua la vinărie, unde lucra până seara târziu. Pasiunea, transmisă prin generații, și a transformat acest loc istoric în una dintre cele mai moderne vinării din Republica Moldova și un patrimoniu național, care anual contribuie la promovarea culturii și istoriei țării noastre”. 

Astăzi, „Castel Mimi”, se află în proprietatea familiei Trofim și este unul dintre cei mai moderni producători de vinuri, cu circa 1000 de butoaie și o capacitate de extindere până la 3000 de butoaie. 

Anual sunt produse peste 500 mii sticle de vin care sunt exportate în 18 de țări. Vinuri apreciate în ultimii 6 ani cu 206 de medalii la cele mai renumite concursuri mondiale de vinuri, inclusiv, Mundus Vini, Decanter, Berliner Wine Trophy.

„Castel Mimi” a fost vizitat de circa 200 000 de turiști din 80 de țări, iar pe teritoriul acestuia au fost organizate peste o sută de evenimente culturale, întruniri ale forurilor internaționale și diverse activități distractive. În rezultat a fost inclus în topul Wine Travel Award cu titlul de “carte de vizită a Moldovei”, iar publicația The Telegraph a numit castel-ul – „Versalles de Moldova”. 

În același timp, prin intermediul Fundației „Constantin Mimi”, sunt desfășurate mai multe proiecte de dezvoltare a regiunii, inclusiv a localităților Speia și Bulboaca, unde sunt amplasate podgoriile „Castel Mimi”.

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Castel Mimi: Bulboaca și Speia vor avea propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni (P)

24 iunie 2022, 16:06

Ziua vinului Rose la "Castel Mimi": Decorul de poveste și savoarea vinului au făcut senzație (P)

13 iunie 2022, 22:06

Cristina Frolov: Fundația "Constantin Mimi" s-a mobilizat în câteva ore pentru susținerea refugiaților (P)

24 martie 2022, 09:03

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

comerciale

Ziua Națională a Vinului: Fiecare al treilea vizitator a interacționat cu ediția specială AnimAliens Wines - Carla's Dreams (P)

03 octombrie 2022, ora 17:15
Distribuie:

Prima apariție în public a ediției speciale AnimAliens Wines - Carla's Dreams, cel mai curajos proiect din istoria vinificației din Republica Moldova, a avut loc în acest weekend de Ziua Națională a Vinului din Piața Marii Adunări Naționale și la Castel Mimi. 

Amatorii vinurilor de calitate au avut posibilitatea să deguste cupajele: Red Dreams (Pinot Noir, Saperavi, Rară Neagră, recolta 2019), Rose Dreams (Pinot Noir, Saperavi, Rară Neagră, recolta 2021) și cupajul White Dreams (Feteasca Regală și Fetească Albă, recolta 2021).

Adrian Trofim, CEO Castel Mimi: “Pe parcursul a două zile, minim, fiecare al treilea vizitator al sărbătorii Ziua Națională a Vinului din Piața Marii Adunări Naționale a interacționat cu vinurile AnimAliens Wines - Carla's Dreams. 

Consumatorii au caracterizat aceste vinuri ca un produs balansat, plin de arome și gust. De o popularitate neașteptată s-a bucurat acest vin la  oaspeții din România”.

Din această săptămână, vinurile AnimAliens Wines - Carla's Dreams vor putea fi procurate în rețele comerciale din Republica Moldova și România. 

Ediția specială AnimAliens Wines - Carla's Dreams este un rezultat al unui efort comun între Carla's Dreams, unul dintre cele mai nonconformiste proiecte din industria muzicală și AnimAliens Wines, cel mai tânăr și curajos proiect din vinificația Republicii Moldova, produs de crama Castel Mimi. 

Pentru mai multe informații: +37369248009

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Vinurile Castel Mimi: Jumătate de milion de sticle, exportate anual pentru amatori și experți din Japonia până în Canada (P)

29 septembrie 2022, 09:09

Castel Mimi - un proiect grandios de restaurare și dezvoltare a unui monument istoric din patrimoniul cultural al R. Moldova (P)

23 septembrie 2022, 17:09

Fundația Constantin Mimi împlinește 6 ani: De la proiecte sociale pentru refugiați până la strategia de dezvoltare regională (P)

21 septembrie 2022, 09:09

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram