Război în Ucraina, ziua 224: Atac cu drone și ironia de la Londra. Putin a promulgat anexările, iar Zelenski cere tribunal special

timp liber

Cât ar costa funeraliile reginei Elizabeta a II-a: Estimările presei britanice

19 septembrie 2022, ora 14:52
Distribuie:

Guvernul britanic nu a dezvăluit suma exact pe care o va cheltui pentru cele 10 zile de funeralii, dar o estimare făcută de presă arată că britanicii vor cheltui circa 6 milioane de euro, relatează publicația News Corp. Evenimentul va fi una din cele mai mari adunări de politicieni și membri ai caselor regale pe care Marea Britanie a văzut-o în ultimele decenii, scrie Libertatea.

Ultimele funeralii de stat din Marea Britanie au fost cele ale fostului prim-ministru Winston Churchill, în 1965, dar în ultimii ani au avut loc alte înmormântări care oferă o perspectivă asupra costurilor finale. Spre exemplu, funeralii din 2002 ale Reginei Mamă Elisabeta au costat circa 6,1 milioane de euro, iar cele ale Prințesei Diana sunt estimate la 5,7 milioane de euro. 

Costurile au fost mult mai mici în cazul funeraliilor Prințului Philip de anul trecut, întrucât ceremonia a fost una privată cu doar 30 de invitați pentru a respecta protocolul Covid. Familia Regală britanică primește finanțare guvernamentală numită „subvenție suverană” pentru a sprijini îndatoririle regale „cum ar fi recepțiile și petrecerile” și pentru a acoperi „costurile de funcționare”, care includ călătoriile și întreținerea clădirilor. În exercițiul bugetar 2020/21, monarhia a primit un grant suveran de 86 de milioane de lire sterline (circa 98 milioane de euro). 

Cu toate acestea, costurile generale privind securitatea, protecția poliției metropolitane pentru evenimente și costurile logistice ale administrației locale, cum ar fi închiderea drumurilor, nu sunt acoperite de grant și sunt plătite de guvern.

De ce a fost aleasă Westminster Abbey? 

Nu au mai fost ținute funeralii regale la Westminster Abbey din 1760 de la moartea Regelui George al II-lea, dar tradiția ca acestea să fie organizate la St George’s Chapel din Windsor a fost schimbată acum pentru a simboliza importanței Westminster Abbey în viața Reginei Elisabeta a II-a. Aici a fost încoronată și aici s-a căsătorit cu Philip.

Catedrala gotică are mai bine de 1.000 de ani și a găzduit nenumărate momente istorice semnificative – cel mai recent, nunta Prințului William și Kate Middleton și înmormântările Reginei Mame în 2002 și a Prințesei Diana în 1997. Ea are capacitatea de a găzdui 2.200 de persoane, un număr care ar putea fi atins rapid pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. 

Cele mai costisitoare înmormântări Potrivit sursei citate, una dintre cele mai costisitoare înmormântări a fost cea a fostului președinte american Ronald Reagan din 2004. Prețul a fost estimat al 400 de milioane de dolari. De asemenea, potrivit Yahoo Finance, SUA au plătit 500 de milioane de euro, în 2018, pentru înmormântarea lui George H.W. Bush.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/LIVE/ Ceremonia de înmormântare a reginei Elisabeta a II-a, zi istorică: Regatul Unit o conduce astăzi pe ultimul drum

19 septembrie 2022, 13:09

/VIDEO/ Maia Sandu, alături de consiliera pe politică externă de la Președinție, surprinse la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

19 septembrie 2022, 14:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

timp liber

/FOTO/ Mesaj nou de la Alla Pugaciova, pentru cei care susțin războiul din Ucraina: „Au fost iobagi și au devenit sclavi”

05 octombrie 2022, ora 09:13
Distribuie:

Primadona muzicii din perioada sovietică, Alla Pugaciova, a venit din nou cu un mesaj, în care condamnă acțiunile întreprinse de puterea rusă. Cântăreața i-a criticat pe cei care i-au murdărit numele și i-a numit „sclavii” și „iobagii” lui Putin.

„Doamne. Ce fericire că mă urăsc oamenii pe care nu i-am putut suporta niciodată. Dacă eu le-aș fi fost pe plac, asta ar fi însemnat că am cântat în zadar. Pricina este clară. Lasă-i să scrâșnească din dinți. Au fost iobagi și au devenit sclavi”, a scris Alla Pugaciova într-o postare pe Instagram

Anterior, cântăreața Alla Pugacheva a venit pe rețelele de socializare cu un prim apel „către Ministerul Justiției al Federației Ruse”, în care a cerut să fie înscrisă „în rândurile agenților străini ai țării sale iubite”. Acest anunț a venit în contextul recunoașterii soțului său, Maxim Galkin, de către autoritățile ruse, ca fiind agent străin, finanțat de Ucraina.

„Vă rog să mă înscrieți în rândurile agenților străini ai țării mele iubite, căci sunt solidară cu soțul meu, o persoană cinstită, decentă și sinceră, un adevărat și incoruptibil patriot al Rusiei, care dorește Patriei prosperitate, viață liniștită, libertatea la exprimare, încetarea morții băieților noștri pentru scopuri iluzorii care ne fac țara proscrisă și îngreunează viața cetățenilor noștri”, a scris Alla Pugaciova pe pagina sa de Instagram.

TV8.md reamintește că statutul de agent străin i-a fost atribuit lui Galkin din cauza „desfășurării activităților politice”. În același timp, Ucraina este listată ca sursă de finanțare. Maxim Galkin împreună cu soția sa Alla Pugaciova și copiii au părăsit Rusia aproape imediat după începutul războiului din Ucraina. Inițial, artistul a condamnat politica agresivă rusă îndreptată împotriva poporului ucrainean.

/FOTO/ Alla Pugaciova, apel către Ministerul Justiției al Rusiei: Cere să fie inclusă în lista agenților străini

18 septembrie 2022, 20:09

Maxim Galkin a fost declarat oficial „agent străin” în Rusia: Care este motivul

17 septembrie 2022, 13:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram