Război în Ucraina, ziua 225: Bombardamente devastatoare la Zaporojie. Zelenski anunță noi localităţi eliberate

social

Cavcaliuc vrea tragerea la răspundere a conducerii Guvernului pentru prețul mare la gaz. „Jefuiesc direct și indirect cetățenii”

16 septembrie 2022, ora 15:02
Distribuie:

Liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, care a fugit anul trecut din țară și s-ar afla până în prezent la Londra, cere procurorului general-interimar tragerea la răspundere a conducerii Guvernului pentru prețul exagerat la gaz. Într-o adresare către Dumitru Robu, Gheorghe Cavcaliuc scrie că autoritățile jefuiesc și discriminează cetățenii. 

„Cerem Procuraturii Generale, atragerea la răspundere a șefilor din Guvernul PAS, care prin acțiunile lor, jefuiesc direct și indirect dar și discriminează cetățenii Republicii Moldova pentru prețul exagerat de mare la Gaz. Prin acțiunile/inacțiunile lor, guvernanții au impus peste 20 000 de moldoveni (printre care polițiști, procurori, angajați ai instituțiilor statului) să-și facă permis permanent de trai în Transnistria pentru a supraviețui în sezonul rece”, scrie liderul formațiunii PACE.

În încheierea adresării sale, liderul PACE vine cu patru solicitări: investigarea tarifului diferențiat la gaz, investigarea majorării tarifului odată cu creșterea prețului la bursă doar pentru cetățenii RM domiciliați pe partea dreaptă a Nistrului, investigarea deconectării diferențiate de la rețea în cazul neachitării facturilor cel puțin o lună și examinarea prejudiciului cauzat statului de către factori de decizie cu funcții de răspundere.  

Am solicitat un comentariu de la Procuratura Generală și de la Guvern, însă nu am primit deocamdată un răspuns.

Amintim că, liderul partidului PACE este dat în căutare internațională fiind acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. 
Pe 6 aprilie 2021, mai mulți membri PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor cu care s-a ales.

 

Cavcaliuc merge la CEDO. Este gata să revină în țară pentru a-i pedepsi pe cei care i-au „fabricat dosare”

29 ianuarie 2022, 11:01

Guvernul „din umbră” al lui Gheorghe Cavcaliuc: Fostul șef adjunct al Poliției se visează vicepremier și ministru de Interne

06 septembrie 2022, 10:09

/FOTO VIDEO/ „I'll be back!”: Gheorghe Cavcaliuc iese la rampă pe cal alb și anunță că a primit întrebările procurorilor

20 august 2022, 20:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Poliția cere în instanța de judecată interzicerea protestului de la Parlament: Este desfășurat cu o mulțime de încălcări

06 octombrie 2022, ora 12:10
Distribuie:

Protestul din fața Parlamentului a fost desfășurat în ultimele trei săptămâni cu o mulțime de încălcări. În data de 30 septembrie, Poliția s-a adresat cu o cerere prealabilă Primăriei Chișinău cu solicitarea de sistare a acestui tip de întruniri, la care Primăria nu a reacționat. Respectiv, în data de 4 octombrie, Poliția s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea de a fi obligată Autoritatea Publică Locală (APL) să suspende aceste întruniri.

În perioada de trei săptămâni de protest, poliția a remis Primăriei municipiului Chișinău șase sesizări cu informații cumulative despre toate încălcările admise în spațiul public, fiind punctate numeroase abateri admise și solicitând modificarea programului de întruniri sau, după caz, sistarea acestora.

Poliția are în proces de documentare o cauză penală pentru amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere și înregistrate a 40 de proceduri contravenționale care se referă la nesubordonare, huliganism (urinat, fumat, vomitat, consum de alcool în loc public), ultragierea angajaților forțelor de ordine, prezența persoanelor cu antecedente penale în rândul protestatarilor, încălcarea legislației cu privire la protecția specială a copiilor aflați în situație de risc, blocarea intenționată a carosabilului, limitarea accesului presei și agresarea jurnaliștilor în timpul activității de mediatizare a evenimentelor etc.

Poliția a cerut APL-ului să intervină și să întreprindă acțiuni de neadmitere a unor asemenea nereguli, inclusiv a celor ce țin de protecția mediului și păstrarea unui climat curat în spațiul public: „Subdiviziunile APL-ului (Salubritatea, Spațiile Verzi etc) sunt responsabile direct de păstrarea unui mediu curat în Capitală, inclusiv la așa gen de evenimente”.

„Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertățile altor persoane”, comunică reprezentanții poliției.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a solicitat organelor de drept în cadrul ședinței de Guvern din 5 octombrie, să înăsprească măsurile de pedeapsă pentru protestatarii care încalcă legea.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Protest cu cauze penale: Poliția a cerut repetat Primăriei să retragă prin judecată autorizația manifestanților PP Șor

27 septembrie 2022, 21:09

Învinuiri reciproce între Primărie și Poliție pe subiectul încălcărilor admise de protestatarii din fața Parlamentului

26 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram