Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

Cazul camioanelor, trase pe dreapta la Rîbnița, în examinare de aproape jumătate de an: Ce declară Serviciul Vamal

15 septembrie 2022, ora 10:11
Distribuie:

Cazul camioanelor trase pe dreapta la Rîbnița, la sfârșitul lunii martie, este încă în examinare. La solicitarea TV8, purtătoarea de cuvânt a Serviciului Vamal, Tatiana Șompol, a declarat că sunt desfășurate un complex de acțiuni, iar ce se afla în camioane vom afla la finalul acestora.

„Cazul este în proces de examinare. Sunt desfășurate  un complex de acțiuni și doar după finalizarea acestora va fi comunicat rezultatul”, a declarat reprezentanta Serviciului Vamal, întrebată despre rezultatul expertizei conținutului camioanelor de la Rîbnița.

Acțiunile sunt realizate de către Serviciul Vamal de comun cu PCCOCS și SIS.

La sfârșitul lunii martie mai multe camioane au fost trase pe dreapta pe podul de la Rîbnița. Tot atunci fostul deputat al Platformei DA și director executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari, a acuzat autoritățile de contrabandă. Acesta susține că „oficial s-ar transporta fontă, dar cu ochiul liber se vede că sunt deșeuri de cea mai proastă calitate”.

Serviciul Vamal a declarat că este vorba despre o operaţiune specială, la Rezina, în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Ulterior, Alexandr Slusari, a făcut public un document care ar reprezenta rezultatele expertizei privind conținutul camioanelor, potrivită căreia „caracteristicile probelor nu corespunde fontei brute”.

Pe acest caz, PCCOCS a pornit și un dosar penal pentru contrabandă cu deșeuri de metal. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Sandu, victima unui deep fake al unor prankeri ruși. Președinția: Declarațiile prezentate, un trucaj prin montare”

03 octombrie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor apărute în spațiul public într-o pretinsă discuție purtată de Maia Sandu cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit instituției, înregistrarea video este „un trucaj prin montare de imagini și sunet”.

„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. 

Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Potrivit Adevărul, pe pagina de Telegram War Gonzo, proiectul la care lucrează și bloggerul rus Semyon Pegov, cunoscut jurnalist de război al propagandei ruse, scrie că președinta Maia Sandu pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. 

În acest context, ministerul Apărării a venit cu o precizare în care a dezmințit aceste informații. Astfel, informația precum că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare militară în toată țară este falsă. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu nu va anunța mobilizare militară în țară. Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în presa rusă

03 octombrie 2022, 14:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram