Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

/VIDEO/ Ceban, nemulțumit de felul în care jurnaliștii au tratat criza de angajați de la transporturi: Lefurile ar fi mult mai mari

19 septembrie 2022, ora 21:40
Distribuie:

Edilul Ion Ceban e supărat foc pe instituțiile media, care critică activitatea Primăriei. Astăzi, el s-a arătat foarte deranjat de felul în care a fost tratată, la știri, criza de angajați din sistemul de transport public. Ceban susține că șoferii care au acordat interviuri, inclusiv echipei TV8, ar fi mințit că au un salariu de 6 mii de lei și că, în realitate, lefurile lor ar fi mult mai mari.

„Își bat joc o instituție media sau alta de ceea ce facem noi la Primărie”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

Primarul de Chișinău a făcut referire la un reportaj realizat de TV8 despre lipsa șoferilor și taxatorilor, în transportul public. Mai exact, un conducător de troleibuz ne spunea în acel reportaj, că ridică un salariu mult mai mic, decât declară autoritățile locale, iar acesta ar fi un motiv din care tinerii specialiști nu vin în acest domeniu.

„- Pe norma de ore se primește 6-7 mii de lei.
 - La Primărie se vorbește că 13 mii de lei?
 - Da, Ion Ceban spune că primim 20 de mii”.

Ion Ceban a negat aceste informații și chiar a demonstrat un document, în care figurează o altă sumă.

„Persoana care vorbește frumos în acest reportaj are un salariu de șofer de 25 de mii de lei, iar la mână primește 19 mii de lei. Presupun că a fost provocat de acești jurnaliști, de o instituție media”, primarul capitalei, Ion Ceban.

Acum o săptămână, TV8 a realizat un reportaj despre lipsa angajaților cu care se confruntă Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze. Atunci, șoferii intervievați ne-au spus că motivele principale sunt graba, salariile mici și condițiile stresante din trafic, iar șeful de la Direcția Transport ne-a declarat că ar mai fi nevoie de cel puțin 80 de șoferi și aproximativ 100 de taxatori. Tot atunci, am menționat că, în luna mai anul curent, Primăria a decis să majoreze cu 17 la sută salariile tuturor angajaților din domeniul transportului public.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram