Război în Ucraina, ziua 221: Mesaj optimist de la Zelenski și cadou din Germania. UE: "Rusia e pe cale să piardă"

politic

/VIDEO/ CEC a sesizat PA în legătură cu nereguli admise de PP Șor la alegerile din mai. Cheltuieli nedeclarate și plafon depășit

16 septembrie 2022, ora 16:29
Distribuie:

Comisia Electorală Centrală a sesizat Procuratura Anticorupție în legătură cu noi nereguli admise de Partidul Politic Șor, de această dată, la alegerilor locale noi din 29 mai anul curent. Potrivit președintei CEC, Angelica Caraman, au fost constatate cazuri de declarare a unor sume care nu corespund realității din mijloacele financiare folosite de partid în campania electorală.

„Dat fiind că au fost constatate cheltuieli nedeclarate, a fost confirmată și situația de depășire a plafonului stabilit pentru localitățile în care au avut candidați, trei localități unde s-a depășit plafonul”, a declarat pentru TV8.md Angelica Caraman. 

„Din acest motiv, a fost emisă hotărârea CEC prin care au fost lipsite de subvenție pentru o jumătate de an începând cu 1 ianuarie 2023”

Procuratura Anticorupție confirmă că a recepționat sesizarea de la CEC. „Urmează a fi examinată în cadrul dosarului penal pornit pe faptul finanțării ilegale a PP Sor. Circumstanțele expuse în sesizare constituiau deja obiect de examinare de către procurori”, mai spun reprezentanții Procuraturii.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Mesajul președintei, la Ziua Națională a Vinului: „Industria vinicolă din țara noastră are viitor”

01 octombrie 2022, ora 18:41
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la inaugurara sărbătorii Ziua Națională a Vinului. Șefa statului și-a exprimat admirația și recunoștința pentru toți cei care muncesc în această industrie în Moldova.

„Un sfert de milion de oameni ce duc departe în lume bunul nume al țării noastre - și pentru partenerii de dezvoltare care sprijină dezvoltarea și modernizarea sectorului”, a spus Maia Sandu. 

Președinta a vorbit despre mândria pe care a trăit-o atunci când, în 2022, un vin moldovenesc a fost declarat cel mai bun de pe mapamond, într-o competiție cu alte 5000 de vinuri din întreaga lume. 

„Republica Moldova este, de altfel, cea mai premiată țară din Europa de Est la concursurile vinurilor de calitate, cu 1200 de medalii câștigate doar într-un an, dintre care aproape jumătate sunt de aur. Este dovada calității muncii și talentului vinificatorilor noștri, industria vinului fiind exemplul viu și concludent când o criză poate fi transformată în oportunitate, iar o catastrofă - într-o revoluție a calității, într-o cale nouă spre rezultate și succes”, a subliniat Maia Sandu.

În cadrul evenimentului, președinta Maia Sandu a înmânat unei vinării din țară premiul mare pentru performanțe în domeniu. 

„M-am bucurat totodată să văd, în Piața Marii Adunări Naționale, multe afaceri mici și crame de familie, prin care arta de a face vin este transmisă noilor generații. Semn că industria vinicolă din țara noastră are viitor”, a mai spus șefa statului.

Pregătirile pentru Ziua Vinului, pe ultima sută de metri. „Fiecare vinificator așteaptă sărbătoarea mai mult decât Anul Nou”

30 septembrie 2022, 17:09

„Ziua Națională a Vinului” revine după doi ani de pauză. Evenimentul reunește în PMAN peste 70 de vinării din țară

01 octombrie 2022, 07:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram