Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

Cel puțin cinci oficiali instalați de Moscova în sudul Ucrainei, uciși în câteva ore: Reacția Kievului

16 septembrie 2022, ora 20:00
Distribuie:

În doar câteva ore, cel puțin cinci oficiali instalați de Rusia au fost uciși în teritoriul ocupat de Rusia în sudul Ucrainei. Procurorul general pus de Moscova în Lugansk, Serghei Gorenko și adjunctul său au murit într-un atac, adjunctul șefului administrației civile militare instalate de Rusia în Berdiansk a fost ucis împreună cu soţia sa, iar „mai multe” persoane ar fi murit într-o aparentă lovitură de rachetă asupra clădirii administrației din Herson, anunță presa rusă de stat, citată de The Guardian și Hotnews.

Procurorul general al autoproclamatei Republici Populare Lugansk, Serghei Gorenko, și adjunctul său, au murit într-o explozie care a avut loc la Parchetului General, în centrul orașului Lugansk.

Cu o zi în urmă, în timp ce forțele ucrainene se apropiau rapid, Leonid Pasecinik, liderul autorității separatiste susținute de Rusia în regiunea Lugansk, a insistat că „nu există niciun motiv de panică”.

Autoritatea separatistă susținută de Rusia la Berdiansk a acuzat vineri Kievul că l-a ucis pe adjunctul șefului administrației civile militare, care a condus comisia electorală teritorială a orașului pentru referendumul de aderare la Rusia.

Administrația orașului instalată de ruși a postat un mesaj pe Telegram în care susține că Oleg Boiko și soția sa, Liudmila Boiko, au fost uciși în garajul lor din Berdaiansk, situat în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei. Separatiștii vorbesc despre o „crimă dublă”, fără a da alte detalii.

„Această crimă teribilă nu va rămâne nepedepsită și fără răspuns”, se mai arată în postare.

RIA Novosti, una dintre agențiile de presă ale statului rus, afirmă că clădirile administrației centrale instalate de forțele de ocupație în Herson au fost lovite de cel puțin 5 rachete HIMARS, imaginile video arătând avarierea puternică a uneia dintre clădiri.

Agenția rusă de presă TASS anunță că cel puțin o persoană ar fi murit în timpul acestui atac.

Reacția Kievului

Ucraina nu a revendicat responsabilitatea acestor atacuri, în timp ce autoritățile separatiste acuză forțele ucrainene de comiterea lor.

Mihail Podoliak, a scris pe Twitter că moartea procurorului și al adjunctului său din regiunea Lugansk a fost fie rezultatul crimei organizate, fie o posibilă epurare rusă a martorilor la „crimele de război” din zonă.

Ucraina a declarat anterior că va viza colaboraționiștii care lucrează pentru sau cu administrațiile instalate de Rusia în orașele și regiunile cucerite de forțele rusești fie înainte, fie după invazia pe scară largă a Moscovei din 24 februarie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram