/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

social

/FOTO/ Circulația de la vama Giurgiulești spre Galați a fost reluată: Un tren s-a ciocnit cu o mașină care staționa neregulamentar

18 septembrie 2022, ora 12:16
Distribuie:

UPDATE Traficul transfrontalier a fost reluat în PTF Giurgiulești-Galați!

Angajații Poliției de Frontieră în comun cu funcționarii vamali activează la capacitate maximă pentru a nu permite formarea rândurilor și creșterea timpilor de așteptare.

Atenție, șoferi! La ieșirea din PFT Giurgiulești - Galați, în direcția spre România, a avut loc un accident rutier. S-au ciocnit un automobil și un tren. Șoferul autoturismului nu a staționat la locul indicat pentru a ceda trecerea trenului, iar în rezultat, mașina a fost lovită și a ajuns în afara traseului. 

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. La fața locului a fost solicitată intervenția echipajelor de poliție pentru elucidarea circumstanțelor.

În prezent, pe drumul spre și dinspre PTF Giugiulești-Galați nu se circulă, fiind blocat.

Până la deblocarea circulației, polițiștii de frontieră recomandă călătorilor din timp să aleagă alte puncte de trecere a frontierei cu România, cum ar fi Cahul sau Leușeni.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram