Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

economic

Concursul pentru șefia Consiliului de Administrație al ANRE, anulat. Alaiba: „Am vrea să avem o alegere mai mare”

Foto: tv8.md
22 septembrie 2022, ora 12:41
Distribuie:

Concursul pentru funcția de director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost anulat. Decizia a fost luată la ședința de miercuri, 21 septembrie, a Comisiei Economie, Buget și Finanțe a Parlamentului, din motiv că s-a înscris un număr mic de candidați pentru această funcție. 

„Cantitatea candidaților care și-au exprimat interesul nu este suficientă ca să petrecem concursul mai departe conform regulamentului. Când asta se întâmplă, se anulează concursul și se anunță altul”, a declarat Dumitru Alaiba, președintele Comisiei.

Urmează să fie anunțat un nou concurs. Alaiba i-a îndemnat pe cei care își doresc funcția, inclusiv cei șase care și-au depus inițial dosarele, să se înscrie.

„Nu e o critică, dar am vrea să avem o alegere mai mare, iar dacă își mențin interesul, sunt mai mult decât încurajați să aplice la funcție și să avem un candidat profesionist”, a mai spus Dumitru Alaiba.

Deputații BCS membri în Comisia Economie nu au participat la vot. 

Concursul pentru funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a fost lansat la începutul lunii august. Printre criteriile de selectare a candidaților figurează experiența în sectoarele reglementate de ANRE, experiența managerială, cunoașterea pieței energetice, cunoașterea legislației sectoriale și a obligațiilor Republicii Moldova în Acordul de Asociere, dar și experiența internațională de colaborare cu instituțiile de reglementare.

ANRE va examina vineri solicitarea companiei Moldovagaz privind majorarea tarifelor la gaz

22 septembrie 2022, 11:09

Spînu, despre decizia ANRE privind metodologia de calculare a prețului la gaz. „E normal ca devierile să fie incluse în tarif”

13 septembrie 2022, 12:09

Moldovagaz va cere ANRE majorarea tarifului la gaz până la 29 de lei. Cum argumentează Vadim Ceban

03 septembrie 2022, 09:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

Sandu spune că nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul. „Vom pune în aplicare celelalte planuri”

26 septembrie 2022, ora 12:15
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu spune că în prezent, nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul cu Moldovagaz. În acest caz, autoritățile au un plan. 

„În cazul în care Gazprom nu nu își va îndeplini obligațiile contractuale, avem anumite rezerve pentru luna octombrie. Ulterior, vom pune în aplicare celelalte planuri, pe care le-am elaborat pentru un asemenea scenariu”, a subliniat președinta.

Șefa statului a dat asigurări că cetățenii vor avea sprijin și în această iarnă pentru achitarea facturilor.

 

Sandu vorbește despre tentative de destabilizare a situației în țară: „Am recomandat aplicarea sancțiunilor mai dure”

26 septembrie 2022, 11:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Moldovenii care luptă de partea Rusiei în războiul din Ucraina ar putea rămâne fără cetățenie. Sandu: „Există risc de mobilizare”

26 septembrie 2022, 10:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram