Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

social

Conflict la beție. Un bărbat din Soroca, înjunghiat de concubină: A refuzat să fie spitalizat

12 septembrie 2022, ora 13:33
Distribuie:

Conflict între doi concubini de la Soroca. Bărbatul de 36 de ani, care ar fi fost înjunghiat de către concubina, aflată în stare de ebrietate, a refuzat să fie spitalizat.

Incidentul s-a produs în noaptea zilei de luni, 12 septembrie. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că în urma conflictului, ambii fiind sub influența băuturilor alcoolice, femeia de 41 de ani, l-ar fi înjunghiat cu un obiect ascuțit pe concubinul său, în regiunea abdomenului. 

Bărbatului i-a fost acordat ajutor medical, dar a refuzat să fie spitalizat. 

În scopul stabilirii gravității traumatismelor cu care s-a ales bărbatul, va fi efectuată o expertiză medico-legală. Pe caz a fost pornită o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Conflict cu final tragic la Dubăsari. Un bărbat a fost înjunghiat de către soție: În ce stare se află

04 septembrie 2022, 14:09

Bătaie la cuțite în Capitală: Un tânăr a ajuns la spital după ce ar fi fost înjunghiat. Ce s-a întâmplat cu bănuitul

18 august 2022, 13:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Hărțuirea și victimizarea vor fi pedepsite contravențional. Proiectul, votat în prima lectură de Parlament

Foto: SHRM
06 octombrie 2022, ora 13:30
Distribuie:

Deputații au votat, în prima lectură, modificări legislative, care au scopul de a îmbunătăți mecanismele de protecție împotriva discriminării. Proiectul de lege a fost elaborat în contextul Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și are scopul de a înlătura deficiențele cadrului normativ în acest domeniu.

Scopul acestei inițiative legislative este de a îmbunătăți mecanismele de protecție împotriva discriminării. Autorii documentului propun extinderea criteriilor de nediscriminare, îmbunătățirea colectării de date în materia egalității, monitorizarea, evaluarea și raportarea anuală a rezultatelor și consolidarea cadrului instituțional. Totodată, Codul contravențional ar putea fi completat cu noțiunile de „hărțuire” și „victimizare”. Astfel, va fi sancționat orice comportament nedorit care conduce la crearea unui mediu intimidant, ostil, sau ofensator, având drept scop sau efect lezarea demnității unei persoane. De menționat că hărțuirea de conotație sexuală rămâne a fi sancționată de Codul penal.

O altă prevedere a proiectului este completarea Legii cu privire la asigurarea egalității cu un șir de criterii discriminatorii, inclusiv cele referitoare la originea socială, națională, statut social, stare de sănătate, opinii politice sau orice alte opinii. Includerea acestor criterii derivă din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului. Proiectul de lege a fost susținut cu votul a 52 de deputați.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram