Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

social

Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat șefi-interimari la mai multe procuraturi din țară, inclusiv PCCOCS

22 septembrie 2022, ora 11:50
Distribuie:

Consiliul Superior al Procurorilor a numit în ședința de joi, 22 septembrie, procurori-șefi interimari în procuraturile din Cahul, Taraclia, Ialoveni, în orașul Chișinău, dar și la PCCOCS. 

Astfel, adjunct al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a fost numit Igor Demciucin, care în prezent activează în calitate de procuror la PCCOCS, iar în funcția de procuror-șef interimar al Procuraturii de circumscripție Chișinău a fost desemnat Cătălin Scutelnic. 

Procuror- șef interimar al Procuraturii raionului Ialoveni este Ion Neguriță, care a activat anterior în calitate de procuror PCCOCS. Adjunctul său va fi Olesea Vârlan de la Procuratura Ialoveni.  

CSP l-a numit pe Dumitru Calendari în calitate de procuror-șef al Procuraturii de circumscripție Cahul, care a activat ca și procuror la Cahul. Iar Natalia Livădari va asigura interimatul la Procuratura Taraclia.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Moldovenii care vor face mercenariat în Rusia riscă închisoare. MAEIE: „Facem apel să contacteze Ambasada țării noastre”

Foto: news.24
28 septembrie 2022, ora 15:45
Distribuie:

Cetățenii Republicii Moldova, care se implică în acțiuni militare pe teritoriul altor state sunt pasibili de răspundere penală și riscă între 5 și 10 ani de închisoare. Precizarea vine din partea Ministerului de Externe de la Chișinău în contextul în care Rusia a anunțat mobilizare parțială în forțele armate și desfășurarea unor campanii de recrutare, inclusiv în structuri militare private.

„Totodată, persoanele care se ocupă cu angajarea mercenarilor, instruirea și finanțarea lor, sunt pedepsite cu închisoare de la 10 la 15 ani”, se menționează într-un comunicat al MAEIE.

„Facem apel către cetățenii Republicii Moldova să contacteze Ambasada țării noastre la Moscova în cazul lezării drepturilor sale pentru oferirea suportului consular. Totodată, persoanele cu cetățenie dublă trebuie să țină cont de faptul că, pe teritoriul Rusiei, sunt considerați cetățeni ruși de către Federația Rusă, iar opțiunile Republicii Moldova de a oferi asistență consulară sunt limitate”, adaugă Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că condamnă ferm escaladarea de către Rusia a agresiunii militare față de Ucraina, prin anunțarea recentă a mobilizării parțiale și organizării pretinselor „referendumuri” ilegale care încalcă flagrant independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei dar și a normelor de drept internațional.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram