Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

CSP a desemnat procurorii care vor fi implicați în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE

19 septembrie 2022, ora 15:44
Distribuie:

Consiliul Superior Procurorilor (CSP) a desemnat persoanele responsabile din partea instituției, în componența grupurilor de lucru implicate în coordonarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE), în partea care se referă la reformarea sistemului judiciar.

Astfel, din componența grupurilor de lucru coordonatoare, implicate în asigurarea implementării mecanismului de organizare a procesului de aderare a RM la UE vor face parte Angela Motuzoc, președintă a CSP și Constantin Șușu, membru procuror al CSP.

CSP subliniază că odată ce Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, procesul de coordonare a integrării europene devine mai complex. 

În context, reamintește despre recomandările formulate de către Comisia Europeană vizavi de cererea de aderare a RM la UE, inclusiv cele inerente sectorului justiției, care prevăd „necesitatea finalizării etapelor esențiale ale reformei comprehensive a sistemului judiciar lansate recent în toate instituțiile din lanțul justiției și al procuraturii, pentru a asigura independența, integritatea, eficiența, responsabilitatea și transparența acestora; respectarea angajamentul de a lupta împotriva corupției la toate nivelurile și consolidarea luptei împotriva criminalității organizate”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram