Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

Cu pasageri, dar și cu peste jumătate de tonă de tutun pentru narghilea în autobuz. Doi bărbați, reținuți

20 septembrie 2022, ora 16:34
Distribuie:

Doi șoferi moldoveni, în vârstă de 28 și respectiv 32 de ani, care efectuau curse regulate Republica Moldova-România, au încercat să treacă vama cu peste jumătate de tonă de tutun pentru narghilea. Potrivit unui comunicat de presă al Serviciul Vamal, bărbații au spus că nu transportă bunuri, care trebuie declarate.   

Cazul a avut loc pe 19 septembrie 2022, când la postul vamal Leușeni, sector ieșire pasageri, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților un autocar de model ”Neoplan N116”, ce se deplasa din Republica Moldova spre România, pe cursă regulată. În autocar se aflau 13 pasageri.

Șoferii au spus că transportă doar pasageri, dar nu și bunuri necesare a fi declarate.

În rezultatul controlului, funcționarii vamali au depistat în aripile din față și din spate, precum și în podeaua autocarului, 508 kg de tutun pentru narghilea, tăinuit și nedeclarat organului vamal.

Marfa a fost ridicată, iar materialele pe caz au fost transmise Direcției urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Ulterior, ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au pus în executare mandate de percheziții în municipiul Chișinău și în afară, la sediul unui agent economic și la domiciliul unuia din șoferi.

În rezultat, doi suspecți au fost reținuți pentru 72 de ore. Procurorii PCCOCS urmează să formuleze și să le prezinte învinuirile, iar ulterior să determine necesitatea solicitării arestului preventiv în privința acestora.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram