Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

/VIDEO/ Deficit de taximetre în Capitală! În orele de vârf, doar mașini confort: „Este foarte greu de găsit o mașină”

16 septembrie 2022, ora 18:33
Distribuie:

Deficit de taximetre, în capitală. În ultima perioadă, mulți dintre cei care preferă acest gen de servicii urbane, au observat că nu este deloc ușor să găsești o mașină de taxi. Iar dacă prind, totuși, una, atunci - la preț dublu, adică din categoria confort. Taximetriștii explică situația prin majorarea prețului la carburanți și perioada concediilor. La rândul lor, reprezentanții companiilor de taxi spun că, din cauza câștigurilor mici, foarte mulți șoferi s-au concediat, așa că ei nu mai reușesc să facă față solicitărilor. 

Orășenii care apelează regulat la serviciile de taxi, au observat că, în ultimul timp, este foarte dificil să prinzi o mașină liberă. În cazul în care găsești, totuși, una, costul este dublu, iar condițiile - nici pe departe conforme prețului cursei. Cel mai deranjant este, însă, faptul că, niciodată nu ești sigur că o să ai mașina la scară, în caz de urgență. 

Am încercat să comandăm o mașină pe o simplă aplicație de taxi și am observat faptul că este disponibil doar serviciul confort, standard nu este deloc, iar prețul dintr-un sector în altul ajunge la 90 de lei.

Am discutat cu mai mulți taximetriști, iar aceștia au recunoscut că prețurile s-au majorat. Potrivit lor, s-ar întâmpla din motiv că mulți șoferi s-au concediat, prin urmare, numărul mașinilor care ies pe traseu, s-a micșorat:

„ - Mulți șoferi au plecat din țară.
- Dar cu cât s-a majorat și care ar fi cauza? 
- Eu cred că sunt multe comenzi și lipsă de mașini. 
- Pornirea ajunge 50 - 60 de lei, care a fost 25 de lei. 
- Dacă mergem dintr-un sector în altul, ajunge să ne coste până la 100 de lei? 
- Da”.

„ - Acum bate la buzunar în ora de vârf. 
- Până la 45 - pornirea. 
- Adică poate să se pornească și cu 45 de lei? 
- Nu cu 45, cu 85 de lei, vorbesc de confort. Standardul 60 - 70 pornirea”.

Ba mai mult, în orele de vârf, pot fi găsite doar mașini confort, ne-au mărturisit șoferii. Prin urmare, clienții sunt nevoiți să scoată din buzunar, o sumă dublă de bani, prețurile fiind stabilite de companiile de taxi:

„ - Nu se găsesc mașini, pentru că au rămas mai puține mașini de taxi, după cum cunoașteți. Mulți șoferi au lăsat lucrul și este de lucru doar în orele de vârf. De obicei ca să găsești o mașină este numai confort”.

Oamenii care folosesc acest gen de transport sunt afectați direct de majorarea prețurilor. Ei sunt nemulțumiți și de faptul că pot să aștepte o mașină și câte jumătate de oră, iar condițiile lasă de dorit:

„- Da, e foarte greu de găsit. De cele mai multe ori spun că nu au mașini. Ori zic că nu au mașini sau a apărut o altă problemă, sunt și întârzieri”.

„ - Durata de 7 km, deci Gara de Nord - Poșta Veche, 45- 50 de lei cel mult. Iar câteva zile în urmă am mers cu 100 de lei, cu o mașină nu din cea mai bună. Asta e o periodicitate, pentru că pornirea variază de la 40, 60, 70 de lei. 
- Putem să aștept și 40 de minute și o oră taxi”.

Fiind solicitați pentru un comentariu administratorii unor companii de taxi ne-au spus că, în ultimele două luni, serviciile lor au fost foarte solicitate, așa că nu au reușit să facă față tuturor cererilor din partea clienților. 

„ Este foarte solicitat, pentru că avem foarte mulți oaspeți din străinătate, mulți angajați pleacă în concedii și ca rezultat avem ce avem”, a declarat director adjunct al unei companii de taxi, Dumitru Rusu.

Am încercat să aflăm de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, dacă ei cunosc despre faptul că prețurile s-au majorat și cine stabilește acest plafon, însă aceștia nu ne-au răspuns la apeluri și nici la mesaje. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Sandu, victima unui deep fake al unor prankeri ruși. Președinția: Declarațiile prezentate, un trucaj prin montare”

03 octombrie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor apărute în spațiul public într-o pretinsă discuție purtată de Maia Sandu cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit instituției, înregistrarea video este „un trucaj prin montare de imagini și sunet”.

„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. 

Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Potrivit Adevărul, pe pagina de Telegram War Gonzo, proiectul la care lucrează și bloggerul rus Semyon Pegov, cunoscut jurnalist de război al propagandei ruse, scrie că președinta Maia Sandu pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. 

În acest context, ministerul Apărării a venit cu o precizare în care a dezmințit aceste informații. Astfel, informația precum că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare militară în toată țară este falsă. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu nu va anunța mobilizare militară în țară. Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în presa rusă

03 octombrie 2022, 14:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram