/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

politic

Deputatul Alexandru Trubca, propus la conducerea Comisie agricultură. Candidatura acestuia, examinată în plen

15 septembrie 2022, ora 13:41
Distribuie:

Deputatul PAS, Alexandru Trubca a fost propus de Comisia juridică, numiri și imunități la conducerea Comisiei agricultură și industrie alimentară. Candidatura acestuia urmează să fie examinată la ședința Legislativului de joi, 15 septembrie. 

Alexandru Trubca a fost nominalizat pentru această funcție după ce fostul președinte, Vladimir Bolea, a devenit noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare și a lăsat fotoliul de deputat în Parlament.

Alexandru Trubca și-a luat licența în Științe Administrative în cadrul Universității Spiru Haret din Brașov. Masteratul l-a făcut în cadrul Universității de Stat din Moldova (USM) - Master în Științe Umaniste.

În perioada anilor 2011-2014, Trubca a fost consultant superior Serviciul Relații Publice și Informații de Mediu din cadrul Ministerului Mediului. Ulterior, timp de patru ani a avut funcția de manager de proiect la Civitta Moldova. Din 2019 până în 2021 a fost consilier municipal la Consiliul Municipal Chișinău.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Deputatul Trubca, acuzat de intimidare, își cere scuze pentru „expresiile mai puțin reușite”

09 februarie 2022, 11:02

Alexandru Trubca, acuzat de intimidare de către mai multe ONG-uri. Reacția deputatului

08 februarie 2022, 17:02

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/FOTO/ Igor Grosu, la discuții cu un reprezentant al NATO: „Am vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

30 septembrie 2022, ora 18:49
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a purtat, pe 30 septembrie, discuții cu locțiitorul asistentului secretarului general NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina. Aceștia au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente. 

„Am subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a scris spicherul Parlamentului, pe Facebook.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării, potrivit șefului Legislativului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram