Război în Ucraina, ziua 224: Atac cu drone și ironia de la Londra. Putin a promulgat anexările, iar Zelenski cere tribunal special

externe

/VIDEO/ Doliu în lumea teatrului rus: Un actor a murit într-o mașină blindată pe care se ducea să o doneze separatiștilor din Donbas

21 septembrie 2022, ora 11:39
Distribuie:

Actorul și regizorul rus, directorul artistic al Teatrului Volkov, Serghei Puskepalis, a murit într-un accident în regiunea Iaroslavl, relatează Yarnews.net. Această informaţie este confirmată şi de Baza şi o sursă RIA Novost, scrie Meduza.

Potrivit Yarnews.net, accidentul, în care s-au ciocnit un camion și o mașină, s-a produs în după-amiaza zilei de 20 septembrie pe autostrada M8 din regiunea Rostov.

„Se pare că lovitura a fost pe partea laterală a unui microbuz. După așa lovitură este imposibil să supraviețuiești. Am văzut un corp acoperit întins pe trotuar. Salvatorii lucrau. Poate și pe altcineva au găsit. Este un mare blocaj în trafic din partea Moscovei. Toate serviciile sunt deja la fața locului”, a declarat pentru publicație unul dintre martorii oculari ai accidentului.

Potrivit Departamentului Ministerului Afacerilor Interne din regiunea Iaroslavl, două persoane au murit, iar alta a fost internată în spital în urma unei coliziuni între o mașină Ford și un camion.

Potrivit TASS, Puskepalis a murit în timp ce conducea împreună cu șoferul microbuzului blindat Ford Transit.

Pe rețeaua Telegram a apărut un videoclip înregistrat cu o zi înainte, în care Serghei Puskepalis vorbește despre mașina care trebuia să meargă în Donbas, scrie Libertatea.

„Dragi prieteni, aceasta este o mașină blindată care pleacă acum spre Lupul. Suntem vizavi de teatru. Mâine ne mutăm, o vopsim, o camuflăm, încărcăm lenjerie termică. Mulțumesc foarte mult pentru ajutorul vostru. 100 de kilograme, totul merge, totul este clar. Aici sunt plăci de armură, cauciucuri. Gata, mâine mergem la Igor Ugolnikov, îl camuflăm și pe 21 îl dăm subdiviziunii detașamentului de sabotaj și recunoaștere a comandantului batalionului „Lupul”. Va exista un punct de contact. Victoria va fi a noastră!”, spune Serghei Puskepalis în videoclip.

Portalul de știri Moskva24 a publicat miercuri de dimineață un video filmat de o cameră de supraveghere de pe autostradă în care e surprins momentul când mașina blindată în care era Puskepalis iese pe contrasens, într-o curbă, acroșează un camion și e aruncată în altul, care venea din sens opus.

Serghei Puskepalis s-a născut în 1966 la Kursk. În 1985 a absolvit Școala de Teatru Saratov, iar în 2001, departamentul de regie al GITIS. Ca regizor, a lucrat în teatre din Samara, Saratov, Magnitogorsk, Sovremennik din Moscova și teatrul lui Oleg Tabakov. În august 2019, a devenit director artistic al Teatrului Dramatic în numele lui Iaroslav Volkov.

Puskepalis este un artist emerit al Federației Ruse. În 2010, împreună cu Grigorii Dobrîghin, a primit Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin pentru cel mai bun actor în filmul „How I Spent This Summer”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Șeful diplomației europene: „Războiul a intrat într-o nouă fază. Ne aflăm în faţa unui scenariu înfricoşător”

Foto simbol
05 octombrie 2022, ora 14:17
Distribuie:

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, a avertizat miercuri, cinci octombrie, că războiul din Ucraina intră într-o nouă fază „periculoasă şi într-un scenariu înfricoşător” deoarece Rusia înregistrează eşecuri în conflictul convenţional şi ameninţă cu folosirea armelor nucleare, transmite Agerpres.

„Războiul a intrat într-o nouă fază. O fază fără îndoială periculoasă, pentru că ne aflăm în faţa unui scenariu înfricoşător, în privinţa căruia nu trebuie să închidem ochii”, a declarat Borrell într-o intervenţie în plenul Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

Şeful diplomaţiei europene a spus că veştile de pe câmpul de luptă „sunt bune pentru Ucraina, care reia ofensiva”. În schimb, a avertizat că acest conflict este „un război convenţional în care este implicată o putere nucleară, o putere nucleară care în acest moment înregistrează eşecuri în conflictul convenţional şi care ameninţă cu folosirea armei nucleare”.

„Este un scenariu cu siguranţă îngrijorător în care trebuie să demonstrăm că sprijinul nostru pentru Ucraina nu slăbeşte”, a insistat el.

Borrell a explicat că forţele ucrainene avansează pe trei fronturi, însă a amintit că Rusia „continuă să aibă superioritatea numerică şi superioritate de foc (...)”. Din acest motiv, Borrell a explicat că forţele ucrainene dezvoltă o tactică de luptă „extraordinar de agilă, de o inteligenţă ieşită din comun, înconjurând zonele forte ruse, creând 'insule' care ajung să fie distruse chiar de însăşi retragerea armatei ruse”, iar în acest fel ucrainenii „îşi limitează pierderile şi înaintează pe câmpul de operaţiuni într-o manieră pe care nimeni nu a putut-o anticipa”.

„Situaţia armatei ruse este foarte rea, între altele pentru că militarii ruşi nu ştiu la ce foloseşte acest război, iar cei 300.000 care vor fi scoşi din căminele lor pentru a fi duşi pe front vor înţelege cu atât mai puţin”, a apreciat şeful diplomaţiei europene.

Borrell a insistat că UE trebuie să facă „un efort diplomatic imens pentru a explica lumii care este scopul acestui război” şi a atras atenţia că războiul din Ucraina „nu se poate încheia din cauza oboselii lumii occidentale”.

„Preşedintele rus Vladimir Putin crede că democraţiile sunt slabe. Că populaţia nu suportă o iarnă friguroasă. Speră să vină Generalul Iarnă, care a salvat mereu în ultimul moment armata rusă”, a declarat Borrell, referindu-se la faptul că liderul de la Kremlin „aşteaptă ca frigul, întreruperile de livrări de gaz, preţurile mari şi temperaturile scăzute să ne mineze voinţa de a continua să sprijinim Ucraina”.

„Acum este momentul să le cerem europenilor să înţeleagă ce anume este în joc”, le-a transmis Borrell eurodeputaţilor.

În opinia sa, războiul „se poate încheia doar într-un mod în care să asigure pacea”, cu Ucraina recuperându-şi integritatea teritorială şi deplina suveranitate şi cu Rusia asumându-şi responsabilitatea politică şi morală, plătind pentru reconstrucţie şi răspunzând pentru crimele comise. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 224: Atac cu drone și ironia de la Londra. Putin a promulgat anexările, iar Zelenski anunţă succese

05 octombrie 2022, 14:10

Ucraina vrea să repornească reactoarele de la centrala Zaporojie: „Evaluăm toate riscurile”

05 octombrie 2022, 08:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram