Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

/VIDEO/ Durere în familia unei bătrâne din Soroca: Acuză medicii de neglijență, după ce fiica de 41 de ani a murit pe patul de spital

17 septembrie 2022, ora 19:41
Distribuie:

O mamă din satul Parcani, acuză medicii din Soroca de nepăsare și neglijență, după ce fiica ei, în vârstă de 41 de ani, a murit pe patul de spital. De la sfârșitul lunii august, când a ajuns pe mâna doctorilor, și până acum, tânăra a suferit trei intervenții chirurgicale. Femeia susține că medicii nu i-ar fi acordat ajutorul necesar, mai mult, ar fi comis erori și în timpul operațiilor, iar din această cauză fiica ei s-a stins. De cealaltă parte, directorul medical al Spitalului Raional din Soroca a declarat pentru Tv8 că a fost depus tot efortul ca tânăra să fie salvată, doar că aceasta avea cancer în stadiu terminal. A inițiat o anchetă și Ministerul Sănătății.  

Viorica Lisnic susține că în 27 august, fiica ei s-ar fi simțit rău, fiind în aceeași zi internată în spitalul raional Soroca, secția Terapie și Boli Cronice, cu mari dureri în abdomen, dar și în zona inimii. În urma mai multor investigații, medicii ar fi decis că este nevoie ca femeia să fie operată. Diagnosticul - ocluzie intestinală. Adică oprirea tranzitului intestinal din cauza unui obstacol. În urma primei operații, pacientei i-a fost înlăturat un ovar și un metru de intestin, rana rămânând deschisă, ne povestește mama. Ulterior, fiica ei a suferit încă o intervenție.

„Fetița era udă toată, toată. Și eu am rugat, vă rog frumos, schimbați-o, așterneți-i dedesubt.
- Nici după a doua operație nu a fost cusută? 
-Nu, nici după a doua.
-Ce vă spuneau medicii? Care era motivul?
-Au spus că trebuie să mai prelucrăm și să mai vedem.”

În total, pacienta ar fi fost supusă la trei operații. Viorica Lisnic susține că medicii nu au vizitat-o prea des, chiar dacă, starea fiicei ei se înrăutățea de la o zi la alta.  

„Fata stătea cu intestinele aproape afară, plină în puroi. Așa cu chin cu vai venea medicul, când venea, când nu venea, și chiar dacă venea, numai seara. Investigațiile toate care i-au fost făcute, toate au fost seara făcute, nici una dimineața.”

Când medicii au venit cu vestea că este nevoie și de a patra operație, Viorica Lisnic spune că a refuzat să accepte, solicitând atunci ca fiica ei să fie transportată la Chișinău. Femeia spune că inițial, aceștia ar fi refuzat, apoi, însă, și au dat acordul. Pacienta, însă, ar fi fost transportată în condiții dezastruoase.

„Noi, nu mai puteam, cu așa viteză mare conducea șoferul. Drumul se repară spre Soroca, fiica mea gata era...am avut impresia, ei i s-a desfăcut aici, da ea nu era cusută, închipuiți-vă ce era din ea...”

Într-un final, pacienta a ajuns la Spitalul Republican din Chișinău. Joi seara, însă, femeia a primit vestea de care se temea cel mai mult, că fiica ei a murit. Acum, Viorica Lisnic acuză medicii de neglijență.

De cealaltă parte, directorul medical al Spitalului Raional din Soroca, Valeriu Bordean, ne-a declarat la telefon că medicii au făcut tot posibilul să salveze femeia de 41 de ani, a vorbit, însă, de un alt diagnostic.

„Pacienta cu cancer de col uterin, stadiu terminal, concreștere în toate organele bazinului mic, conținutul intestinal nu trece acum mai departe. Privitor la greșelile care s-au făcut în Spitalul Raionul Soroca, poate să decidă o comisie de specialiști, dar nu o femeie care absolut deloc nu înțelege în medicină. ”, a precizat Valeriu Bordean, directorul Spitalului Raional Soroca.

Viorica Lisnic a depus o plângere la Ministerul Sănătății. Am încercat să luăm o reacție și de la medicii de la Spitalul Republican din Chișinău, unde a decedat tânără, însă, am fost redirecționați către Ministerul Sănătății. Purtătoare de cuvânt a instituției ne-a confirmat că există o asemenea petiție, iar cazul se examinează. Femeia decedată a lăsat în urmă o fiică de 18 ani, care a rămas, acum, doar cu bunica, pentru că nici tatăl nu mai este în viață.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram