/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

social

/FOTO/ Experți din SUA și Elveția ne vor ajuta să confiscăm bunuri acumulate ilicit, peste hotare, de către infractori din țară

foto: fb/Veronica Dragalin
15 septembrie 2022, ora 18:41
Distribuie:

Conducerea și angajații Procuraturii Anticorupție (PA) au avut întâlniri de lucru cu Richard Nephew, coordonatorul pentru Combaterea Corupției la nivel Global din SUA și cu experți ai Institutului Basel din Elveția. Aceștia și-au oferit ajutorul și expertiza pentru a identifica, sechestra și a confisca bunuri acumulate peste hotare în mod ilicit de către infractori din Republica Moldova.

Potrivit șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, PA „va lucra îndeaproape cu partenerii externi și va aduce bunurile sau echivalentul lor monetar în bugetul țării ca cetățenii Republicii Moldova să poată beneficia de ceea ce le aparține de drept”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Salariul din SUA la care a renunțat Veronica Dragalin pentru șefia PA: Avere și conturi bancare

25 august 2022, 12:08

Veronica Dragalin, la prima sa conferință de presă: „Am ajuns pe un câmp de luptă cu soldați răniți”

19 august 2022, 12:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram