Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

auto

Faţa mărcii! Evoluția grilei radiatorului pe maşinile Mercedes-Benz din 1900 şi până în prezent

FOTO: autoblog.md
12 septembrie 2022, ora 18:46
Distribuie:

Anul 1900 a fost unul revoluționar în primele zile ale automobilului. A marcat prima dată când Wilhelm Maybach și-a montat invenția sa, radiatorul tip fagure, pe modelul Mercedes 35 PS. Designul brevetat a rezolvat problema răcirii motorului cu ardere internă o dată şi pentru totdeauna, permițând producerea de vehicule care nu numai că erau mai puternice, ci și mai fiabile.

Deoarece radiatorul stătea în față și în centrul vehiculului, a avut un impact imediat asupra imaginii mărcii. Începuse o nouă eră. Concurenții s-au grăbit să imite, motiv pentru care un capăt frontal cu un radiator vertical a fost o practică standard în întreaga lume până în anii 1930.

Citeşte articolul complet pe AutoBlog.MD

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

auto

Lamborghini Murciélago – modelul care a adus legendarul V12 în secolul XXI

FOTO: autoblog.md
26 septembrie 2022, ora 17:46
Distribuie:

În 2022, Lamborghini sărbătorește V12: legendarul motor cu 12 cilindri care a propulsat cele mai emblematice modele ale sale de aproape 60 de ani. Printre acestea se numără şi Murciélago, modelul Lamborghini care, făcându-și prima apariție la Salonul Auto de la Frankfurt în septembrie 2001, a avut sarcina de a duce istoricul motor V12 în secolul XXI.

Și a făcut acest lucru în cel mai extraordinar mod, având în vedere că atunci când acest model și-a făcut debutul, motorul său de 6.2 litri avea o putere maximă de 580 CP. Acest indicator a fost extrem de ridicat, având în vedere utilizarea convertizoarelor catalitice mari necesare pentru ca mașina să fie omologată pe toate piețele mondiale, inclusiv pe cele mai stricte din punct de vedere al emisiilor.

Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram