Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

timp liber

Filmul „Carbon” în regia lui Ion Borș, înaintat la Oscar, la categoria „Lungmetraj Internațional”

21 septembrie 2022, ora 13:12
Distribuie:

Filmul „Carbon” în regia lui Ion Borș a fost înaintat la Premiile OSCAR, ediția 95, la categoria „Lungmetraj Internațional” (International Feature film). Decizia a fost adoptată de către membrii prezenți ai Comitetului din Republica Moldova pentru selectarea și înaintarea filmelor la categoria „International Feature Film” a Premiilor OSCAR, transmite IPN.

Comitetul s-a convocat în data de 9 septembrie, la Chișinău, cu scopul selecției și înaintării spre concurs a unui film reprezentativ realizat în Republica Moldova.

Membrii Comitetului de selecție sunt: Vlad Druc, regizor; Dumitru Olărescu, scenarist; Mihai Poiată, scenarist; Andrei Dumbrăveanu, regizor; Ana Maria Plămădeală, critic de film; Valentina Iusuphodjaev, producător; Maxim Ciorbă, regizor; Eugen Doga, compozitor; Leontina Vatamanu, regizor, scenarist; Valentina Plugaru, secretar; Virgiliu Mărgineanu, producător și președinte al Comitetului. De asemenea, din Comitet fac parte și Matveevici Nadejda, producător; Turea Larisa, critic de film; Valeriu Cașcaval, compozitor; Petru Hadârcă, actor, regizor; Zinaida Timofti, actriță și Victoria Cușnir, jurnalistă.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

timp liber

/FOTO/ Cea mai înaltă femeie din lume a doborât alte trei recorduri mondiale: Are doar 25 de ani și trăiește în Turcia

foto: Guinness World Records
26 septembrie 2022, ora 19:00
Distribuie:

Rumeysa Gelgi are 25 de ani și este din Turcia. Tânăra are o boală genetică rară, numită sindromul Weaver, care, accelerându-i creșterea, a făcuto cea mai înaltă femeie de pe planetă. Conform Guinness World Records, în prezent, ea a doborât alte trei noi recorduri, scrie dailystar.

Rumeysa Gelgi, în vârstă de 25 de ani, are o înălțime de peste doi metri, mai exact - 215.16 centimetri. Caracteristicile record ale Rumeysei nu se opresc aici, după ultimele verificări din luna februarie, ea mai deține și trei recorduri suplimentare.

Aceste înregistrări sunt: cel mai lung deget ale unei persoane în viață (femeie) la 11,2 cm și cel mai lung spate ale unei persoane în viață (femeie) la 59,90 cm. Totodată, tânăra mai obține coroana pentru cele mai mari mâini ale unei persoane în viață (femeie), cu mâna dreaptă măsurând 24,93 cm și mâna stângă măsurând 24,26 cm.

Acest lucru, împreună cu statura ei impresionantă, a însemnat că a fost victima tachinărilor și abuzurilor din partea oamenilor în trecut, dar spune că acest lucru a făcut-o doar mai puternică.

După ce și-a dat seama că ignoranța alimenta adesea acele comentarii dureroase, ea a decis să-și folosească platforma pentru a educa oamenii și a sensibiliza: „Îmi place să fiu diferită de toți ceilalți”, a spus ea.

Pentru a-și ușura mișcarea, Rumeysa folosește în mod predominant un scaun cu rotile, dar poate folosi un premergător pentru a se deplasa în siguranță pentru perioade scurte.

Niciun alt membru al familiei ei nu a prezentat semne de sindrom Weaver, iar restul familiei ei sunt toți de înălțime medie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram