Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

externe

/FOTO/ A murit în luptă! Prim-balerinul Operei Naționale din Ucraina a fost ucis la Donețk: Și-a lăsat acasă soția și doi copii

14 septembrie 2022, ora 19:00
Distribuie:

În 12 septembrie, Aleksandr Șapoval, în vârstă de 47 de ani, artist emerit al Ucrainei și prim-balerin al Operei Naționale din Ucraina, a murit într-o bătălie lângă Maiorsk, în regiunea Donețk. Acesta s-a oferit inițial voluntar pentru a-și apăra patria, apoi a devenit soldat, care era înarmat cu grenade de mână. 

Anunțul a fost făcut de către balerina și membra juriului proiectului „Dansează cu vedetele” Ekaterina Kuhar, notează Unian.

„Inima refuză să creadă... Astăzi, dușmanul i-a luat viața lui Șapoval Aleksandr Mihailovici, artist emerit al Ucrainei, profesor de dans. A fost un artist remarcabil, fiecare parte dansată de noi era plină de viață ... Pentru că este unul dintre puținii care au trăit pe scenă... Și acum dansul lui a devenit etern... Doare... E greu... Amintire veșnică și strălucitoare, Sașa... Pentru totdeauna în inimă, memorie, suflet”, a scris Ekaterina pe pagina ei de Instagram. 

Șapoval a fost solist la Baletul Operei Naționale din 2013 până în 2021. După invazia pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, artistul a mers pe front. Balerinul a lăsat acasă soția și doi copii îndurerați scie gordonua.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/FOTO/ Casa fostului producător al lui Ani Lorak, distrusă de un obuz: ”Ei bine, vom reconstrui”

17 martie 2022, 09:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Kadîrov, în Cartea Recordurilor din Rusia. Este persoana cu cel mai mare număr de sancțiuni: „Premiul”, înmânat la Groznîi

06 octombrie 2022, ora 14:11
Distribuie:

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a primit miercuri, 5 octombrie, din partea Cărţii Recordurilor din Rusia, un certificat care atestă că este cetăţeanul rus cu cel mai mare număr de sancţiuni personale aplicate de entităţi străine pentru sprijinul acordat de el campaniei militare ruse din Ucraina, transmite EFE, notează Agerpres.

„Recordul pentru cel mai mare număr de sancţiuni personale impuse unei persoane, cu 15 sancţiuni, îi revine lui Ramzan Kadîrov”, a declarat redactorul-şef al Cărţii Recordurilor din Rusia, Stanislav Konenko, citat de TASS.

„Premiul” a fost înmânat în timpul aniversării a 204 ani de la atestarea documentară a oraşului Groznîi, capitala Ceceniei, care coincide cu împlinirea a 47 de ani de către liderul cecen.

Kadîrov a primit şi un certificat care atestă că deţine recordul pentru cel mai mare număr de sancţiuni la nivel mondial impuse unei persoane, familiei sale şi adepţilor săi.

„Mă aflu pe lista sancţiunilor pentru că apăr islamul, tradiţiile şi obiceiurile noastre şi securitatea ţării noastre. Nimic nu este mai important pentru mine. Din acest motiv sunt fericit”, a declarat Kadîrov, la primirea certificatului.

Anterior, liderul cecen s-a lăudat că este persoana cu cel mai mare număr de sancţiuni la nivel internaţional, depăşindu-i până şi pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi pe preşedintele sirian Bashar al-Assad. El a dat asigurări că împotriva lui, a familiei şi susţinătorilor săi, a proprietăţilor sale şi a organizaţiilor pe care le conduce au fost impuse cel puţin 70 de sancţiuni. 

Kadîrov susține că a fost decorat de Putin cu unul dintre cele mai importante onoruri din istoria Rusiei

27 iulie 2022, 20:07

Kadîrov acuză televiziunea rusă de minciună: „Verificați ce spuneți, don. Oamenilor trebuie să li se spună adevărul”

01 iunie 2022, 15:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram