Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

social

/FOTO/ Ceban a stat la discuții cu ministrul municipiilor din Qatar: „Pot fi realizate proiecte în diverse domenii”

Foto: Facebook/ Ion Ceban
13 septembrie 2022, ora 17:13
Distribuie:

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru la Doha, unde a avut o întrevedere cu ministrul municipiilor din Qatar, Abdulla bin Abdulaziz bin Turki Al Subaie. Printre subiectele discutate cu ministrul se numără și forumul economic organizat de Primăria Chișinău la sfârșitul lunii septembrie.

„Am discutat despre mai multe oportunități de care dispune Chișinăul și Republica Moldova pentru a se dezvolta. Pot fi realizate proiecte în diverse domenii și lansate noi idei care pot fi implementate cu succes. Am avut o deschidere din partea gazdei și am mulțumit pentru primirea călduroasă.

Am vorbit cu ministrul municipiilor din Qatar, despre forumul economic organizat de Primăria Chișinău în data de 30 septembrie - 1 octombrie, unde ne propunem să prezentăm cele 60 de profiluri, care au ca scop atragerea investitorilor”, precizează Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Ion Ceban

Potrivit edilului, vizita de lucru este efectuată la invitația autorităților din Qatar, iar cheltuielile sunt suportate de Statul Qatar.

Foto: Facebook/ Ion Ceban

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Maia Sandu, vizită de lucru după renovarea liceului din Holercani: „Toți copiii din R. Moldova merită condiții mai bune de studii”

28 septembrie 2022, ora 14:50
Distribuie:

Maia Sandu a participat la inaugurarea unui proiect de eficiență energetică la școala din Holercani, raionul Dubăsari. Cu ajutorul Uniunii Europene și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care a efectuat lucrările de renovare, clădirea liceului este izolată termic, au fost înlocuite ușile și ferestrele, iar panourile fotovoltaice acoperă integral necesitățile de energie electrică ale instituției.

„Am fost astăzi la Holercani, raionul Dubăsari, unde au fost prezentate rezultatele proiectului de sporire a eficienței energetice a liceului din localitate ... A fost redus semnificativ consumul de electricitate al liceului și au fost create condiții mai bune de studii și de muncă pentru elevi și profesori”, a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

Șefa statului a precizat că asigurarea securității energetice este o prioritate a actualei guvernări. 

„Investițiile în eficiența energetică a clădirilor publice, a caselor și a întreprinderilor ne vor ajuta să diminuăm costurile pentru resursele energetice, dar și să răspundem provocărilor de mediu, tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice. Mă bucur că, datorită partenerilor noștri de dezvoltare, proiecte similare sunt realizate în zeci de localități ale țării, urmând să schimbe în bine viața a mii de oameni”, a mai menționat șefa statului. 

Maia Sandu nu a uitat să le mulțumească locuitorilor din Holercani pentru că au contribuit și ei ca acest proiect să fie realizat. 

„Acesta este un exemplu de implicare comunitară foarte bun, pentru că toți copiii din Republica Moldova merită condiții mai bune de studii”, a conchis președinta Republicii Moldova.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Sandu spune că nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul. „Vom pune în aplicare celelalte planuri”

26 septembrie 2022, 12:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram