/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

externe

/FOTO/ Imagini din satelit: Cum s-a extins cimitirul din Izium, ascuns de ruși în pădure

17 septembrie 2022, ora 13:20
Distribuie:

Imagini din satelit surprinse din martie și până acum arată cum a apărut și cum s-a extins cimitirul din Izium pe care rușii l-au ascuns în pădure. Primele morminte par să fi apărut în această primăvară, adică după ce orașul a căzut în mâinile rușilor, potrivit imaginilor din satelit publicate de Maxar Tehnologies, notează Digi24.

Ca și cu alte ocazii, rușii i-au acuzat pe ucraineni că au înscenat totul. Dar imaginile din satelit, surprinse timp de mai multe luni, arată că de vină sunt forțele Moscovei. 

Într-una dintre fotografii este surprinsă o imagine de aproape, din 8 aprilie, cu intrarea în cimitir și pădurea de la periferia orașului Izium.

O altă imagine din satelit arată tancuri ale Rusiei, în apropierea pădurii, fotografia fiind surprinsă în 29 august. Rusia a repetat la Izium ceea ce a făcut la Bucea, spune Volodimir Zelenski. Potrivit liderului de la Kiev, în afara unei gropi comune, au fost găsite camere de tortură în care au fost abuzaţi civili din oraşele ocupate, spaţii în care erau ţinuţi inclusiv străini. 

Volodimir Zleneski spune că este de așteptat să fie făcute descoperiri similare și în alte orașe, unde alte gropi comune ar putea fi găsite. Într-un interviu pentru Reuters, președintele Ucrainei a acuzat Rusia de comiterea de crime de război în nord-estul Ucrainei şi a afirmat că este prea devreme să vorbim despre sfârșitul războiului, în ciuda avansului teritorial rapid al forţelor sale din această lună.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/FOTO/ Imagini șocante de la Izium: Ucrainenii au găsit o nouă groapă comună cu peste 400 de cadavre

16 septembrie 2022, 09:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

/VIDEO/ Vrea sau nu Putin să refacă URSS? Președintele rus: Conflictul din Ucraina „e rezultatul destrămării URSS”

30 septembrie 2022, ora 21:54
Distribuie:

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, 30 septembrie, că Rusia „nu are nevoie de renașterea URSS”, deși Ucraina a fost invadată, iar dimineață, a semnat anexarea a patru regiuni ucrainene în urma unor „referendumuri” condamnate de Kiev și Occident.

„Ultimii lideri ai Uniunii Sovietice, contrar voinței majorității, pur și simplu ne-au ruinat țara. Recunosc că nici nu au înțeles ce făceau și la ce consecințe avea să ducă. Dar nu mai contează, Uniunea Sovietică a dispărut, trecutul nu poate fi adus înapoi. Rusia nu are nevoie de renașterea URSS, nu ne străduim pentru asta. Dar nu există nimic mai puternic decât hotărârea oamenilor de a se întoarce la adevărata lor patrie istorică”, a declarat Putin, într-un discurs ținut la Kremlin în fața elitei politice ruse.

Pe 29 septembrie, în cadrul unei reuniuni cu oficiali din statele membre CSI, Putin a subliniat că războiul din Ucraina este unul dintre efectele destrămării URSS.

„Este suficient să observăm ceea ce se întâmplă în acest moment între Rusia și Ucraina, ceea ce se întâmplă la frontierele anumitor state din cadrul Comunității Statelor Independente. Toate aceste lucruri, desigur, sunt rezultatele destrămării Uniunii Sovietice”, a declarat Vladimir Putin, conform MediaFax.

TV8.md reamintește că Putin a semnat, pe 30 septembrie, tratatele de anexare a teritoriilor ucrainene: Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, marcând momentul printr-un discurs delirant, de peste 40 de minute, în care a acuzat Occidentul și Statele Unite că vor să transforme Rusia într-o colonie și a avertizat: „Ne vom apăra teritoriul prin toate mijloacele”.

Anexarea teritoriilor a fost condamnată de Republica Moldova, dar și de SUA, UE, NATO.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Rușii sărbătoresc anexarea teritoriilor ucrainene. Putin, prezent la concertul din Piața Roșie: „O zi istorică”

30 septembrie 2022, 20:09

NATO condamnă anexările: „Putin a eșuat total”. Ce spune Stoltenberg despre o posibilă aderare a Ucrainei la Alianță

30 septembrie 2022, 19:09

Sandu condamnă anexarea celor 4 teritorii ucrainene. „Sprijinul pentru suveranitatea și integritatea Ucrainei, neclintit”

30 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram