Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

/FOTO/ Primăria Chișinău va procura 16 autobuze rulate pentru Capitală: Pe care rute vor fi incluse noile unități

17 septembrie 2022, ora 10:45
Distribuie:

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat vineri, 16 septembrie, majorarea capitalului social al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” cu 14 milioane de lei, pentru achiziționarea unui lot de 16 autobuze articulate cu parcurs. Este vorba de autobuze articulate, de 18 metri, producător „Solaris”, care au podea joasă și rampă pentru accesul persoanelor în scaun rulant, sistem de aer condiționat, clasa ecologică - Euro 5. Prețul per unitatea plus livrarea este de 41.900 de euro.

Conform deciziei aprobate, achiziționarea autobuzelor rulate se va efectua în baza raportului de evaluare privind determinarea valorii de piață a autobuzelor. Raportorul asupra proiectului de decizie Vladimir Mitru a precizat că, o echipă de specialiști din cadrul Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” a examinat autobuzele respective săptămâna trecută în Suedia. 

Unitățile sunt în stare tehnică bună și sunt fiabile pentru a circula pe străzile din municipiul Chișinău. Achiziția va fi desfășurată prin negociere directă.

La rândul său, directorul interimar al Î.M. „Parcul urban de Autobuze”, Ghenadie Zadeseneț a menționat că acest lot de autobuze articulate este necesar pentru Capitală deoarece va permite degajarea rutei nr. 23, care este foarte solicitată. De asemenea, unitățile vor fi incluse pe rutele nr. 46, 47 și altele. 

„Astfel vom rezolva problema dotării cu transport public, utilizând eficient cadrele disponibile. Pentru că este greu să racolăm șoferi, iar unii angajați pleacă de la noi și merg acolo unde sunt mai bine remunerați", a mai spus directorul PUA.  

În prezent, Î.M. „Parcul Urban de Autobuze" are în gestiune 24 de rute urbane și suburbane, inclusiv 5 rute în trafic urban și 19 rute în trafic suburban.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram