Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

/FOTO/ Procurorul văzut cu un bolid de lux s-a plâns la PCCOCS pe un judecător și un avocat. Replica magistratului: „Frustrare”

14 septembrie 2022, ora 20:36
Distribuie:

Procurorul Eugen Rurac, surprins recent cu o mașină de lux pe o stradă din Chișinău, a depus un denunț la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Omul legii susține că bolidul este al fratelui său, care este om de afaceri, și a fost împrumutat în perioada când propria mașină se afla la reparație, după un accident. Totuși, în presă și pe rețelele sociale au mai apărut imagini cu procurorul și același Mercedes S400 4Matic.

Eugen Rurac, care în prezent este șef interimar al Direcției generale urmărire penală în cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA), susține că este victima unei campanii de denigrare lansate pentru a tergiversa dosare de rezonanță, precum cel al finanțării ilegale a Partidului Șor, fapt ce ar putea fi catalogat drept amestec în înfăptuirea justiției.

Mai mult, în denunțul depus, procurorul îi acuză pe judecătorul Alexei Paniș, dar și pe ex-procurorul, în prezent avocat, Vladimir Moșneaga de faptul că l-ar fi filat ilegal. 

Pe de altă parte, contactat de TV8.md, magistratul a respins acuzațiile și crede că prin acest demers procurorul încearcă să se victimizeze.

„Cel mai probabil i s-a comunicat faptul că am depus un denunț la Procuratura Anticorupție privind acțiunile acestuia, iar anterior am depus unul și la Serviciul de Informații și Securitate. Nu sunt psihiatru, dar cred că sesizarea dumnealui denotă frustrare acestuia. Dumnealui a invocat și informația pe care anterior a scurs-o în presă, privind conflictul de interese. Dumnealui a sesizat Autoritatea Națională de Integritate și ar fi bine să spună care este rezultatul examinării respective. Același individ a sesizat și Consiliul Superior al Magistraturii și s-a expus inspecția judiciară la capitolul dat. Ar fi bine să se expună și aici. Am depus un denunț la 30 august și aștept ca organele de drept să-și facă datoria”, a menționat Alexei Paniș.

Totodată, și avocatul Vladimir Moșneaga a negat acuzațiile aduse de către Eugeniu Rurac. „Eu așa ceva nici nu pot comenta. Nu este adevărat, evident”, a declarat avocatul pentru ZdG.

TV8.md precizează că Eugen Rurac a devenit cunoscut opiniei publice după ce a gestionat dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi, condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare. Tot Rurac a instrumentat dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, dar și dosarul Metalferos.

De asemenea, procurorul Eugen Rurac a fost cel care a renunțat învinuirea aduse fostei magistrate de la Curtea de Apel, Domnica Manole, în prezent președintă a Curții Constituționale, judecată pentru pronunțarea cu bună știință a unei hotărâri ilegale.

Eugen Rurac a fost procuror la Procuratura Anticorupție din anul 2016, însă și-a început activitatea la Procuratura raionului Drochia. În ianuarie 2020, acesta și-a dat demisia.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, Eugen Rurac deținea împreună cu soția un apartament cu o suprafață de 60 de metri pătrați, dar și 1/6 dintr-un apartament de 21.5 metri pătrați. De asemenea, a declarat o mașină Skoda fabricată în 2016 estimată la o valoare de 250 de mii de lei.

Maia Sandu, despre numirea ex-procurorului Rurac la SIS. „Avem nevoie de o evaluare a funcționarilor”

13 septembrie 2021, 20:09

Ex-procurorul Rurac, care a instrumentat mai multe dosare de rezonanță, angajat la SIS

03 septembrie 2021, 09:09

/DOC/ De ce a renunțat procurorul Rurac la acuzarea adusă ex-judecătoarei Manole. Ordonanța în care acesta explică decizia

04 iulie 2019, 12:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram