Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

/FOTO/ Susținătorii PP Șor au înnoptat în corturi! Au instalat circa 120 în fața Președinției și Parlamentului

19 septembrie 2022, ora 11:43
Distribuie:

Mai mulți susținători ai Partidului Politic „Șor” au înnoptat duminică spre luni, 19 septembrie, în corturile instalate în fața Parlamentului și Președinției. Potrivit reprezentanților formațiunii, protestatarii ar fi instalat circa 120 de corturi. Cifra este confirmată și de reprezentanții Inspectoratului General al Poliției, care au monitorizat îndeaproape acțiunea de protest. 

După ce au scandat lozinci anti-guvernare la protestul care a început la ora 15:00, o parte din cele aproximativ șase mii de manifestanți au rămas cu corturile peste noapte. Oamenii spun că s-au săturat de sărăcie și vor un nou Guvern și un nou Parlament. 

Organizatorii acțiunii de protest, Partidul Politic Șor, susțin într-un comunicat de presă că reprezentanții Poliției ar fi încercat să le dea peste cap încercările de a instala corturi în fața celor două clădiri de stat, arestând mai multe unități de transport care urmau să aducă plăpumi și saci de dormit. 

Am solicitat un comentariu de la Inspectoratul General al Poliției. Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu ne-a spus că organizatorii manifestației nu ar fi respectat ar fi încercat să organizeze provocări.

„La finalul acțiunii de protest din timpul zilei, înțelegerea dintre organizatori și IGP a fost să stabilim perimetrul în care intenționează să își instaleze corturile și să excludem orice situații neplăcute. În prima fază, reprezentanții organizatorilor au spus că au 16 corturi instalate, mai pun 6. La 20:30 au început să fugă să aducă corturi acolo unde doreau. Am încercat să vorbim, organizatorii îi îndemnau să arunce corturile, inclusiv peste polițiști. Din rândul organizatorilor, provocau polițiștii”, ne-a spus Cernăuțeanu. 

Corturile au fost într-un final instalate, iar potrivit organizatorilor acțiunii de protest, PP Șor, manifestanții vor pleca abia după anunțarea alegerilor parlamentare anticipate și crearea unui nou Guvern. 

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram