Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

social

/FOTO VIDEO/ „Anunțăm proteste non-stop”: Reprezentanții și simpatizanții Partidului Șor cer demisia actualei guvernări

18 septembrie 2022, ora 15:45
Distribuie:

Protestul continuă! Oamenii s-au adunat pentru a cere demisia actualei guvernări și șefei statului. Sute de oameni au ieșit cu pancarte și scandează „Jos Maia Sandu!” „Demisia!” „Noi suntem poporul!”. Un reprezentant al Partidului Șor a anunțat că protestele vor continua non-stop până când nu se va da demisia. S-au adunat mai mulți primari, consilieri, și deputați ai formațiunii.

„Astăzi, aici, ne-am adunat pentru a ne asuma viitorul acestei țări care i-a pus în funcții și pe cei din spatele și din fața noastră are tot dreptul să le ceara socoteală. Moldova este într-o moarte clinică. Moldova, începând de azi, își va recăpăta demnitatea, ne vom mândri cu țara noastră. Avem o singură condinție: Jos Maia Sandu.”, a declarat un reprezentant al formațiunii Șor.

Totodată, acesta a mai precizat că nu au ca scop să creeze un protest violent, ci unul pașnic, prin care vor cere demisia guvernării. 

„Azi va avea loc un protest pașnic, fără violență și vom cere demisia actualei guvernări”.

Începând de azi, oamenii vor protest în regim non-stop: „Anunțăm proteste non-stop până când actuala guvernare nu-și va da demisia”.

 

Reprezentanții Guvernului și Președinției susțin că într-un stat democrat, fiecare om este liber să iasă să protesteze.

Batrîncea, despre BCS: „Avem abordări diferite”. De ce socialiștii nu participă la protestele organizate de Partidul Șor

16 septembrie 2022, 10:09

Poliția, la datorie în ziua protestului de duminică! Șoferii, îndemnați să evite circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt

17 septembrie 2022, 14:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Gavrilița cere Parlamentului prelungirea stării de urgență: „Suntem într-o situație excepțională. Pacea este serios amenințată”

06 octombrie 2022, ora 14:00
Distribuie:

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit la ședința Parlamentului pentru a cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile în contextul războiului din Ucraina. Aceasta susține că prelungirea stării de urgență este necesară, deoarece crizele cu care se confruntă nu doar țara noastră se aprofundează, iar acest fapt va permite luarea deciziilor corecte și prompte în scurt timp.

După ce prim-ministra își va încheia discursul, deputații urmează să își exercite votul.

„Suntem într-o situație excepțională cum lumea nu a mai văzut de decenii care continuă cu pierderi majore, cu pierderi omenești. De la 1 octombrie, cantitatea de gaze primite de țara noastră a fost redusă cu 30%, iar acum există riscul sistării totale a furnizării.Aceasta ar pune în pericol și aprovizionare cu energie electrică. ...Anul 2022 reprezintă un moment istoric de cumpănă. Ne aflăm în plin proces de transformare a Europei și a întregii lumi, pacea este serios amenințară la fel și criza”, a declarat Gavrilița.

Totodată, aceasta a enumerat proiectele care au fost realizate pe parcursul stării de urgență și a enumerat mai multe decizii care au fost implementate în urma deciziilor aprobate de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).

„Prin CSE am permis demararea tuturor procedurilor pentru a face rezerve de păcură și de cărbune. În ultimele luni în fiecare lună am negociat ca să nu permitem creșterea prețului la energia electrica, uneori era necesar să luăm o decizie la sfârșitul zile”, a adăugat premierul.

Natalia Gavriliță a venit și cu un îndemn pentru cetățenii Republici Moldova, să se implice în reconstruirea țării, dezvoltarea acesteia și să susțină parcursul european al acesteia.

Starea de urgență presupune: 

Stabilirea unui regim special de intrare și ieșire din/în țară, regim special de circulație a persoanelor și mărfurilor, expulzarea persoanelor care pot prezenta pericol pentru securitatea statului. 

De asemenea, vor fi interzise manifestațiile în masă, se dispune raționalizarea consumului de alimente și alte servicii de primă necesitate. 

Se interzice demisia lucrătorilor cu excepția cazurilor prevăzute de actele normative. 

Implicarea cetățenilor pentru servicii de interese public, accesarea și gestionarea asistenței internaționale pe durata stării de urgență.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Ultima oră! Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile. Gavrilița: „Este recomandarea CSE”

05 octombrie 2022, 15:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram