Război în Ucraina, ziua 224: Atac cu drone și ironia de la Londra. Putin a promulgat anexările, iar Zelenski cere tribunal special

social

/FOTO VIDEO/ Șase ore non-stop într-un lift: Cum a fost filmat promoul pentru „Moldova gândește” de la TV8

13 septembrie 2022, ora 15:58
Distribuie:

Creativitate, profesionalism, multă muncă și o bună organizare. Au fost câteva dintre ingredientele care au funcționat ca la carte pe platoul filmărilor pentru „Moldova gândește”, o nouă emisiune la TV8.  

Cui aparține ideea de a filma anume așa promoul?

Conceptul, dar și realizarea clipului de promovare a emisiunii aparține echipei Kreyon media. „Big boss-ul” companiei, Ion Savin, a venit la TV8 cu mai multe scenarii, dar, în cele din urmă, a fost aleasă anume această variantă. 

Pentru a economisi timp și resurse, filmările au avut loc într-o singură noapte, într-un singur loc, timp de șase ore. 

Scenariul a presupus filmarea a șapte scene, cu personaje diferite, ale căror frământări și gânduri pot fi atribuite unei bune părți din societate. 

Un agricultor se gândește la complicațiile provocate de secetă, o profesoară – la salariul modest în raport cu munca pe care o face, o familie cu mulți copii – la cheltuielile pentru școală și altele. Deși sunt doar gânduri, ele sunt evidente și pot fi ușor „citite”.

Cum au decurs filmările în lift?

Pentru că platoul de filmare a fost în lift, este lesne de înțeles că echipei i-a fost cam... strâmt și fără mult spațiu de manevră. Pe o suprafață de circa 2 metri pătrați, a trebuit să încapă cel puțin un cameraman, cineva care să lumineze chipurile pentru ca imaginea să fie uniformă, jurnalista și actorul din scena respectivă. 

Cel mai complicat a fost atunci când s-a filmat momentul cu familia numeroasă, care era formată din cinci membri. În timpul acelei scene, în ascensor se aflau concomitent 8 oameni. 

Pentru că era aproape de miezul nopții, copiii erau destul de obosiți și nu mai voiau să se filmeze. A fost nevoie de multă răbdare și profesionalism din partea echipei de creație ca să ducă scena la bun sfârșit.

Când este premiera emisiunii „Moldova gândește”?

Emisiunea „Moldova gândește” este un nou proiect media, ce urmează să aibă premiera pe 17 septembrie, la TV8, imediat după Știrile TV8, de la ora 19.00. 

În cadrul acesteia, vor fi difuzate o serie de reportaje și anchete sociale despre cele mai arzătoare probleme ale societății, omul de rând și necesitățile lui fiind tema centrală.

/VIDEO/ TV8 revine cu premiere, talk-show-uri și seriale: Surprizele pregătite în această toamnă

08 septembrie 2022, 09:09

/VIDEO/ Premieră la TV8: Anatolie Golea lansează proiectul „Новая неделя”. Prima invitată este Maia Sandu

12 septembrie 2022, 20:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Start audierilor pentru un fotoliu la CSM: Cine sunt primii candidați și când vor fi intervievați

05 octombrie 2022, ora 11:52
Distribuie:

A fost stabilită data când vor avea loc primele audieri pentru un fotoliu în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Prin urmare, primii trei candidați la funcția de membru în CSM vor fi audiați public pe data de șapte octombrie, începând cu ora 10:00.

„Din motive de sănătate publică, admiterea reprezentanților mass-media și a publicului la audieri va fi limitată la 20 de persoane, iar lista participanților va fi stabilită în funcție de succesiunea notificărilor primite de Secretariat și luând în considerare interesul public”, informează Comisia Pre-Vetting.

Primii trei candidați sunt: Livia Mitrofan, Maria Frunze și Ioana Chironeț.

Livia Mitrofan: Potrivit magistrat.md, pe 31 martie 2016 a absolvit cursurile de formare inițială a candidaților la funcția de judecător, obținând media generală 9,51. Tot în acest an a lucrat în calitate de asistent judiciar al grefei Curţii Supreme de Justiţie. 

Pe 2 mai 2017 Consiliul Superior al Magistraturii a propus Preşedintelui Republicii Moldova numirea acesteia în funcția de judecător la Judecătoria Chișinău, pe un termen de 5 ani. Ulterior, pe 30 iunie 2017, a fost numită în funcția de judecător la Judecătoria Chișinău pe un termen de cinci ani.

Maria Frunze:  A absolvit cursurile de formare iniţială a candidaţilor la funcţia de judecător obţinînd media generală (nota) 9,75. A activat în calitate de asistent judiciar la Curtea de Apel Chișinău, ulterior a fost transferată în funcţie de asistent judiciar în cadrul aceleaşi instanţe. În anul 2017 a fost numită în funcția de judecător la Judecătoria Chișinău, pe un termen de cinci ani

Chironeț Ioana: A absolvit  Institutul Naţional al Justiţiei. În anul 2018 a fost numită șef adjunct al Direcției documentare și analiza statisticii judiciare, Departamentul de administrare judecătorească de pe lângă Ministerul Justiției, ulterior a activat în calitate de șefă a secretariatului CSM.

În anul 2015 a fost numită  în funcţia de judecător la Judecătoria Ciocana, mun. Chişinău, pe un termen de 5 ani. În iulie 2020, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a propus Președintelui Republicii Moldova numirea judecătoarei de la Judecătoria Chișinău, în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă, iar pe 12 august 2020, prin decretul președintelui a fost numită în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă.

În urma audierilor, Comisia își va anunța concluziile. Dacă averile celor 24 nu sunt justificate de venituri obținute legal, sau dacă aceștia au legături apropiate cu persoane din sistemul de justiție, vor fi descalificați și nu vor putea deveni membri ai CSM.

Până acum, trei candidați nu au promovat concursul pentru un loc în CSM. Printre acestea se numărăr și judecătoarea de la Strășeni, Iana Talmaci, care s-a retras din concurs

Anterior, magistratul Gheorghe Bălan nu a depus în termen declarația de avere și interese personale pentru ultimii cinci ani. Motivele invocate de judecător au fost „volumul excesiv de muncă”.

A urmat judecătorul Dumitru Pușca, care la fel s-a retras din concurs.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Comisia Pre-Vetting: Judecătoarea Iana Talmaci nu a promovat concursul de evaluare a integrității

27 septembrie 2022, 11:09

Un alt pretendent, la un fotoliu în CSM, nu a trecut de pre-vetting: Cine este acesta și de ce nu a promovat concursul

16 septembrie 2022, 22:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram