Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

comerciale

Fundația Constantin Mimi împlinește 6 ani: De la proiecte sociale pentru refugiați până la strategia de dezvoltare regională (P)

21 septembrie 2022, ora 09:43
Distribuie:

Câteva zeci de proiecte sociale de dezvoltare a satului Bulboaca și de susținere a localnicilor, studenților, refugiaților din calea războiului și oamenilor de cultură, au fost implementate de Fundația “Constantin Mimi”, în primii ani de activitate. La fel ca și “Castel Mimi”, Fundația împlinește în această săptămână șase ani de la lansare.

Cristina Frolov, Președintele Fundației “Constantin Mimi” spune că “de facto, istoria Fundației a început mult înaintea noastră. Încă la sfârșitul sec 19, Constantin Mimi, omul care creat cele mai vestite podgorii din Basarabia, a început să investească în proiecte de susținere a culturii și de dezvoltare a localității Bulboaca. Putini cunosc ca Mimi a fost unul dintre primii întreprinzători care a creat afaceri sociale cu scopul de a susține familiile din preajmă”. 

Din această cauză, concomitent cu lansarea “Castelului Mimi”, care a devenit din start o importantă piesă de patrimoniu și una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Republica Moldova, Fundația “Constantin Mimi” a aprobat trei direcții strategice de activitate: implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii și înverzirii spațiului public, oferirea burselor de dezvoltare pentru studenții capabili din familii vulnerabile, desfășurarea evenimentelor culturale și muzeistice de promovare a patrimoniului cultural european tangibil și intangibil. 

În ultimii ani fiind organizate peste 100 de evenimente, inclusive cu participarea maestrului Eugen Doga și sopranei Valentina Nafornița.

“Un adevărat examen pentru Fundație a fost criza refugiaților din calea războiului. Am demonstrat maturitatea prin implicare, pentru că omenia nu are frontieră sau naționalitate. În mai puțin de 24 de ore de la începutul războiului ne-am mobilizat toate forțele și ne-am implicat în susținerea refugiaților, la punctul de frontieră Palanca și la “Castel Mimi”, a accentuat Cristina Frolov. 

Pentru trei luni de criză, Fundația a devenit un adevărat „epicentru” al bunătății prietenilor și partenerilor noștri din Republica Moldova, Marea Britanie, România, Olanda și Danemarca am reușit să ajutăm câțiva mii de refugiați din Ucraina, oferindu-le produse alimentare și de primă necesitate. 

Un pas strategic pentru Fundație a fost aprobarea în acest an a unei strategii de dezvoltare regională pentru zona în care activează “Castel Mimi”. Cristina Frolov menționează că “suntem pe ultima sută de metri în elaborarea unei strategii de dezvoltare a turismului în localitățile Bulboaca și Speia, principalul scop fiind atragerea unor turiști în această zonă și stimularea lansării unor noi afaceri în turism și, respectiv, o șansă în plus pentru supraviețuirea satelor Moldovei”.

Strategia de Dezvoltare a Turismului în localitățile Bulboaca și Speia, presupune redescoperirea principalelor atracții turistice din această zonă, crearea unei serii de trasee turistice, amenajarea și promovarea acestora. În următorii ani, Fundația “Constantin Mimi”, nu numai va contura oferta turistică, dar va poziționa și promova această zonă în calitate de regiune cu potențial investițional major.  

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Generații de la Constantin Mimi până la Adrian Trofim au menținut producerea vinului de calitate timp de circa 130 de ani (P)

19 septembrie 2022, 14:09

Castel Mimi, noua legendă a vinificației și turismului Republicii Moldova, împlinește 6 ani de la deschidere (P)

16 septembrie 2022, 10:09

Castelul Mimi va găzdui VinOPERA: Lista numelor sonore de la Festival Internațional inedit de muzică clasică (P)

19 august 2022, 10:08

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

comerciale

Ziua Națională a Vinului: Fiecare al treilea vizitator a interacționat cu ediția specială AnimAliens Wines - Carla's Dreams (P)

03 octombrie 2022, ora 17:15
Distribuie:

Prima apariție în public a ediției speciale AnimAliens Wines - Carla's Dreams, cel mai curajos proiect din istoria vinificației din Republica Moldova, a avut loc în acest weekend de Ziua Națională a Vinului din Piața Marii Adunări Naționale și la Castel Mimi. 

Amatorii vinurilor de calitate au avut posibilitatea să deguste cupajele: Red Dreams (Pinot Noir, Saperavi, Rară Neagră, recolta 2019), Rose Dreams (Pinot Noir, Saperavi, Rară Neagră, recolta 2021) și cupajul White Dreams (Feteasca Regală și Fetească Albă, recolta 2021).

Adrian Trofim, CEO Castel Mimi: “Pe parcursul a două zile, minim, fiecare al treilea vizitator al sărbătorii Ziua Națională a Vinului din Piața Marii Adunări Naționale a interacționat cu vinurile AnimAliens Wines - Carla's Dreams. 

Consumatorii au caracterizat aceste vinuri ca un produs balansat, plin de arome și gust. De o popularitate neașteptată s-a bucurat acest vin la  oaspeții din România”.

Din această săptămână, vinurile AnimAliens Wines - Carla's Dreams vor putea fi procurate în rețele comerciale din Republica Moldova și România. 

Ediția specială AnimAliens Wines - Carla's Dreams este un rezultat al unui efort comun între Carla's Dreams, unul dintre cele mai nonconformiste proiecte din industria muzicală și AnimAliens Wines, cel mai tânăr și curajos proiect din vinificația Republicii Moldova, produs de crama Castel Mimi. 

Pentru mai multe informații: +37369248009

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Vinurile Castel Mimi: Jumătate de milion de sticle, exportate anual pentru amatori și experți din Japonia până în Canada (P)

29 septembrie 2022, 09:09

Castel Mimi - un proiect grandios de restaurare și dezvoltare a unui monument istoric din patrimoniul cultural al R. Moldova (P)

23 septembrie 2022, 17:09

Fundația Constantin Mimi împlinește 6 ani: De la proiecte sociale pentru refugiați până la strategia de dezvoltare regională (P)

21 septembrie 2022, 09:09

Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram