/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar SUA anunță noi sancțiuni

politic

Gavrilița a avut o întrevedere cu ambasadorul Azerbaidjanului: A fost analizată posibilitatea importului de gaze naturale

21 septembrie 2022, ora 17:58
Distribuie:

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan la Chișinău, E.S. Gudsi Dursun oglu Osmanov. Cei doi au discutat despre perspectivele aprofundării cooperării comerciale și investiționale dintre Republica Moldova și Azerbaidjan. 

Oficialii au salutat inițiativa de organizare a Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare comercial-economică, care se va desfășura la Baku, în perioada 10-12 octombrie. În aceeași perioadă, va fi organizat și un Forum bilateral al oamenilor de afaceri, în cadrul căruia vor fi prezentate oportunitățile investiționale în țara noastră. Evenimentele vor coincide cu vizita prim-ministrei Natalia Gavrilița la Baku, în acest sens fiind discutate și aspecte organizatorice ale deplasării.

„În pofida tuturor provocărilor, Republica Moldova rămâne o destinație favorită pentru investitorii străini. În ultima perioadă, am reușit să atragem proiecte investiționale din țări ca Belgia, Olanda, Turcia, SUA, Germania, Lituania, Marea Britanie. Ne dorim să fortificăm cooperarea investițională cu mediul de afaceri din Azerbaidjan”, a menționat Natalia Gavrilița.

De asemenea, șefa Executivului a exprimat interesul Republicii Moldova pentru fortificarea cooperării în sectorul energetic, fiind analizată posibilitatea importului de gaze naturale din Azerbaidjan. Măsura este prevăzută în varianta actualizată a Strategiei Energetice Naționale.  

În prezent, Republica Moldova are semnate cu Azerbaidjan circa 50 de acorduri în diverse domenii de cooperare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Moldovagaz a plătit Gazpromului pentru gazele furnizate în luna august: Câți bani a transferat

19 septembrie 2022, 18:09

Ce s-ar întâmpla dacă Gazprom va sista livrările de gaze? Gavrilița: Regiunea transnistreană va trebui să plătească în avans

17 septembrie 2022, 10:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/FOTO/ Igor Grosu, la discuții cu un reprezentant al NATO: „Am vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

30 septembrie 2022, ora 18:49
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a purtat, pe 30 septembrie, discuții cu locțiitorul asistentului secretarului general NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina. Aceștia au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente. 

„Am subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a scris spicherul Parlamentului, pe Facebook.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării, potrivit șefului Legislativului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram