Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

politic

Gavrilița, după discuțiile cu Nicolae Ciucă: „Susținerea și solidaritatea poporului român ne ajută să facem față crizelor”

Foto: Guvernul RM
13 septembrie 2022, ora 12:34
Distribuie:

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a venit cu un mesaj după întâlnirea cu omologul român Nicolae Ciucă. Aceasta susține că România rămâne cel mai important partener al țării noastre în procesul de dezvoltare și aderare la Uniunea Europeană.

„M-am întâlnit, astăzi, la București, cu omologul meu român, Nicolae Ionel Ciucă. Susținerea și solidaritatea, de care dau dovadă poporul român și autoritățile române, ne ajută să facem față crizelor și instabilității generate de tensiunile la nivel regional. În același timp, România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova în procesul de dezvoltare și aderare la UE. Contăm în continuare pe implicarea prietenilor noștri de la București în gestionarea acestui proces, precum și racordarea standardelor din diverse domenii la cele europene”, scrie Gavrilița pe pagina sa de Facebook.

Potrivit prim-ministrei, Republica Moldova are nevoie de sprijinul autorităților române și pentru dezvoltarea altor domenii, pe lângă asigurarea securității energetice.

„Am vorbit și despre situația la frontiera de stat și necesitatea intensificării acțiunilor în vederea fluidizării traficului transfrontalier în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România. În acest context, am accentuat și importanța accelerării construcției podului flotant de la Leova-Bumbăta”, mai notează prim-ministra.

În cadrul întrevederii, șefa Executivului a propus ca noul punct de trecere Leova-Bumbăta să fie deschis și traficului internațional rutier, nu doar pentru traficul internațional de mărfuri.

TV8.md reamintește că prim-ministra Natalia Gavrilița a ajuns în dimineață zile de marți, 13 septembrie, la București. Aceasta a fost întâmpinată de către premierul României, Nicolae Ciucă, alături de care urmează să participe la forumul „Moldova – România: Capital Bridges”. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Natalia Gavrilița a ajuns la București: Urmează să participe la forumul „Moldova – România: Capital Bridges”

13 septembrie 2022, 11:09

Guvernul examinează trei scenarii în cazul sistării gazelor naturale de către Rusia: Care sunt acestea

13 septembrie 2022, 12:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/VIDEO/ Caraman acuză PAS că nu își respectă promisiunile. Grosu: „Ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți”

06 octombrie 2022, ora 13:18
Distribuie:

Schimb de replici în Parlament, după ce deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a ținut un discurs la tribuna Parlamentului și a acuzat Guvernare că nu își respectă promisiunile. Ba mai mult, aceasta s-a plâns și de faptul că deputaților din opoziție li s-ar îngrădi dreptul la exprimarea opiniei.

„Ați ținut discursuri înflăcărate despre cum nu veți permite violența fizică în familie și asupra femeilor. Frumos ar fi dacă acești „luptători” demonstrau asta prin fapte și nu doar prin cuvinte. După părerea mea, toți au uitat de cuvintele lor chiar a doua zi. Mai mult, colegii mei, inclusiv deputatele nu au fost supuse doar odată atacurilor verbale din partea unor deputați.

În timpul ședințelor plenare, folosesc statutul lor și nu ne dau dreptul la replică, ne deconectează microfoanele și foarte dezgustător comentează întrebările și discursurile noastre. Prin aceste acțiuni în privința noastră, demonstrează nivelul lor de educație, demnitate și bărbăție”, a declarat deputata.

Nemulțumită de faptul că majoritatea parlamentară ar putea vota proiectul de lege ce prevede ca hărțuirea și victimizarea să fie pedepsite contravențional, deputata a declarat că „aceasta este o încercare de a distruge moral societate”, iar prin această inițiativă legislativă „homosexualii nu vor fi pedepsiți pentru acțiunile violente”.

În urma discursului ținut de Diana Caraman, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că acesta este un exemplu de „om motivat financiar de bandiți”.

„Ce înseamnă un om plătit. Venit, citit, plecat. Da, ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți mai ales. Asta e...”, a declarat spicherul Igor Grosu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram