Război în Ucraina, ziua 225: UE vrea să sublinieze izolarea Rusiei. Zelenski anunță noi succese și îndeamnă NATO să nu se teamă

politic

Gavrilița, îngrijorată de mobilizarea militară în Rusia: „Vreau să condamn ferm și să reiterez susținerea pentru Ucraina”

23 septembrie 2022, ora 18:30
Distribuie:

Prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat într-o conferință de presă că este îngrijorată de  mobilizarea parțială anunțată în Federația Rusă, care, potrivit șefei Executivului, ar putea duce la escaladarea războiului din Ucraina.

 „Ne îngrijorează mobilizarea parțială anunțată de Federația Rusă. Este vorba de un număr semnificativ de oameni care s-ar putea implica în război și aceasta ar duce la escaladarea conflictului, un lucru pe care noi nu ni-l dorim. Mereu am pledat pentru pace în regiune. Vedem consecințele dezastruoase ale acestui război injust. Vreau să condamn ferm așa-numitele referendumuri și în acest context – să reiterez susținerea Guvernului Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea teritorială a Ucrainei”, a declarat prim-ministra.

Ce ține de amenințarea lui Vladimir Putin referitor la utilizarea armei nucleare, premierul a spus următoarele: „În primul rând îndemnăm la calm. Este o amenințare pe care o condamn ferm. Asemenea lucruri sunt ieșite din comun, care nu se supun regulilor internaționale. De aceea, noi pledăm pentru pace. Noi vrem ca acest război să se termine”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/VIDEO/ Caraman acuză PAS că nu își respectă promisiunile. Grosu: „Ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți”

06 octombrie 2022, ora 13:18
Distribuie:

Schimb de replici în Parlament, după ce deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a ținut un discurs la tribuna Parlamentului și a acuzat Guvernare că nu își respectă promisiunile. Ba mai mult, aceasta s-a plâns și de faptul că deputaților din opoziție li s-ar îngrădi dreptul la exprimarea opiniei.

„Ați ținut discursuri înflăcărate despre cum nu veți permite violența fizică în familie și asupra femeilor. Frumos ar fi dacă acești „luptători” demonstrau asta prin fapte și nu doar prin cuvinte. După părerea mea, toți au uitat de cuvintele lor chiar a doua zi. Mai mult, colegii mei, inclusiv deputatele nu au fost supuse doar odată atacurilor verbale din partea unor deputați.

În timpul ședințelor plenare, folosesc statutul lor și nu ne dau dreptul la replică, ne deconectează microfoanele și foarte dezgustător comentează întrebările și discursurile noastre. Prin aceste acțiuni în privința noastră, demonstrează nivelul lor de educație, demnitate și bărbăție”, a declarat deputata.

Nemulțumită de faptul că majoritatea parlamentară ar putea vota proiectul de lege ce prevede ca hărțuirea și victimizarea să fie pedepsite contravențional, deputata a declarat că „aceasta este o încercare de a distruge moral societate”, iar prin această inițiativă legislativă „homosexualii nu vor fi pedepsiți pentru acțiunile violente”.

În urma discursului ținut de Diana Caraman, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că acesta este un exemplu de „om motivat financiar de bandiți”.

„Ce înseamnă un om plătit. Venit, citit, plecat. Da, ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți mai ales. Asta e...”, a declarat spicherul Igor Grosu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram