Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

social

Gestionarea crizei refugiaților: Guvernul va aloca mijloace financiare pentru acoperirii cheltuielilor suportate de Centre

Foto simbol
15 septembrie 2022, ora 18:03
Distribuie:

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) va primi 2424,5 mii lei pentru acoperirea costurilor de funcționare a Centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate, create de instituțiile publice din subordinea autorităților publice centrale, și 127,5 mii lei pentru cele create de către instituțiile bugetare din subordinea MMPS.

Decizia a fost luată de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), în cadrul ședinței de joi, 15 septembrie. Prin urmare, mijloacele financiare vor fi alocate din fondul de intervenție a Guvernului, în scopul acoperirii cheltuielilor suportate pentru gestionarea crizei refugiaților.

Totodată, în vederea acordării sporului de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate, la solicitarea structurilor teritoriale de asistență socială, antrenate direct în procesul de gestionare a fluxului migraţional şi de refugiați, vor fi repartizate 367,1 mii lei. 

De asemenea, 3273,7 mii lei se vor aloca autorităților publice locale de nivelul II, iar 608,8 mii lei - celor de nivelul I.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Interpreta Kătălina Rusu, însărcinată pentru a treia oară. „Este frumos, este o binecuvântare”

26 septembrie 2022, ora 18:13
Distribuie:

Interpreta Kătălina Rusu trăiește unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Artista, mamă a două fete, este însărcinată pentru a treia oară și așteaptă încă o fetiță. 

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul ediției de duminică, 25 septembrie, a emisiunii „Iubește Viața” la TV8. „Este frumos, este o binecuvântare când se întâmplă. Important e să fim sănătoase”, a spus Kătălina.

Cântăreața spune că deși diferența de vârstă dintre fetițele ei este mică, a treia sarcină a fost planificată, dar și că nu își mai dorește alți copii. „Ne oprim la trei copii”, a povestit Kătălina Rusu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram