Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

economic

Guvernul a aprobat construirea drumului de acces către Chișinău Arena. De unde vor fi luați banii

14 septembrie 2022, ora 16:57
Distribuie:

Drumul pe direcția Chișinău-Orhei (drumul național R6) va fi construit pentru a asigura accesul la complexul Chișinău Arena. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, în cadrul ședinței Executivului de miercuri, 14 septembrie. Mijloacele financiare, în valoare de 24 milioane de lei, vor fi alocate din fondul de rezervă al Guvernului. 

Noul drum va cuprinde o intrare pentru transport special și de urgență, stație pentru transportul public cu conectarea acesteia prin trotuar destinat pietonilor și persoanelor cu dizabilități, pistă de decelerare/accelerare, iluminat stradal.

Executarea lucrărilor va fi asigurată de către Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, care va organiza licitația pentru contractarea lucrărilor de construcție.

După finalizarea lucrărilor, drumul de acces către obiectivul de interes național, Arena polivalentă, va fi transmis în gestiunea SRL „Arena Națională”, în care Agenția Proprietății Publice deține partea socială în mărime de 100%.

/VIDEO/ Deschiderea complexului Chișinău Arena - în ceață! Pentru ca să fie dată în exploatare ar mai fi nevoie de două milioane de euro

19 mai 2021, 16:05

/VIDEO/ Ilegalități grave, la „Chișinău Arena”. Procuratura Anticorupție a depistat o schemă de delapidare, pusă la cale de un grup de deputați și funcționari

05 martie 2021, 22:03

Nota de plată pentru „Chișinău Arena” - statul trebuie să mai achite peste cinci milioane de lei pentru funcționarea acesteia

04 septembrie 2020, 13:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

Sandu spune că nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul. „Vom pune în aplicare celelalte planuri”

26 septembrie 2022, ora 12:15
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu spune că în prezent, nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul cu Moldovagaz. În acest caz, autoritățile au un plan. 

„În cazul în care Gazprom nu nu își va îndeplini obligațiile contractuale, avem anumite rezerve pentru luna octombrie. Ulterior, vom pune în aplicare celelalte planuri, pe care le-am elaborat pentru un asemenea scenariu”, a subliniat președinta.

Șefa statului a dat asigurări că cetățenii vor avea sprijin și în această iarnă pentru achitarea facturilor.

 

Sandu vorbește despre tentative de destabilizare a situației în țară: „Am recomandat aplicarea sancțiunilor mai dure”

26 septembrie 2022, 11:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Moldovenii care luptă de partea Rusiei în războiul din Ucraina ar putea rămâne fără cetățenie. Sandu: „Există risc de mobilizare”

26 septembrie 2022, 10:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram