Război în Ucraina, ziua 224: Atac cu drone și ironia de la Londra. Putin a promulgat anexările, iar Zelenski cere tribunal special

social

Guvernul premiază 3 luptătoare care au venit cu medalii de la Campionatul Mondial din Serbia: Vor fi oferite și burse sportivilor

17 septembrie 2022, ora 11:10
Distribuie:

Luptătoarele Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Mariana Draguțan vor fi premiate de Guvernul Republicii Moldova pentru rezultate remarcabile înregistrate la Campionatul Mondial de Lupte de la Belgrad. Pentru medalia de aur, Anastasia Nichita va primi 225.000 de lei, iar Irina Rîngaci, care a câștigat medalia de bronz, va avea un premiu de 90.000 de lei. 

De asemenea, Mariana Draguțan, care a obținut locul cinci la Campionat, va fi remunerată cu 40.000 de lei.

Totodată, pentru astfel de performanțe, Guvernul oferă sportivilor burse lunare în valoare de 20.000 de lei pentru locul I, 12.000 de lei pentru locul III și 10.000 de lei pentru locul V.

„Felicităm sportivele și antrenorii pentru rezultatele obținute și le mulțumim pentru munca depusă!”, au scris reprezentanții Guvernului pe pagina de Facebook.

TV8.md reamintește că polițista de Frontieră Anastasia Nichita, a reușit să reprezinte Republica Moldova pe arenele mondiale și să cucerească aurul, în categoria de 59 de kilograme.

Rând pe rând, discipola lui Tudor Cîrlan a trecut de adversare din Canada, China și Japonia, iar în marea finală la categoria de 59 de kilograme s-a confruntat cu o cunoștință mai veche, Grace Jacob Bullen. Luptătoarea noastră a fost de neoprit și a trecut în avantaj cu 3-1, iar ultimul punct a venit în urma unui challenge pierdut de norvegiancă, care i-a adus titlul de campioană mondială Anastasiei Nichita.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci vor fi premiate de Primărie: „Campionii Moldovei merită și trebuie susținuți”

17 septembrie 2022, 09:09

Anastasia Nichita, titlul suprem la Campionatul Mondial: Irina Rîngaci a obținut bronzul

16 septembrie 2022, 10:09

/VIDEO/ Cu fanfară și flori! Cum a fost întâmpinată campioana mondială Anastasia Nichita la vama Leușeni

16 septembrie 2022, 16:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Ultima oră! Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile. Gavrilița: „Este recomandarea CSE”

05 octombrie 2022, ora 15:38
Distribuie:

Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 60 de zile a stării de urgență pe întreg teritoriul țării, în contextul războiului din Ucraina. Proiectul a fost votat după ce ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a propus includerea acestuia pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 5 ocotmbrie.

Potrivit prim-ministrei Natalia Gavrilița, prelungirea stării de urgență este recomandarea membrilor Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Prin urmare, documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului.

„Astăzi am avut ședința CSE și am avut o discuție destul de consistentă cu privire la riscurile cu care se confruntă țara noastră și a venit cu această recomandare pentru Guvern și Parlament ca perioada stării de urgență să fie prelungită”, a declarat Natalia Gavrilița.

Necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, precum și aprovizionarea Republicii Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului, a declarat ministra Ana Revenco.

Printre amenințările principale, cu care se poate confrunta țara noastră în perioada imediat următoare, sunt: limitarea sau chiar sistarea furnizării resurselor energetice, creșterea exponențială a prețurilor acestora, extinderea zonelor afectate de război către hotarele Republicii Moldova, aplicarea armelor nucleare cu efect regional și global, sporirea fluxului de refugiați din Ucraina, dar și urmările declanșate de mobilizarea parțială anunțată de Federația Rusă. 

Starea de urgență presupune instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară și de circulație în spațiul aerian, dar și asigurarea protecției persoanelor refugiate.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram