Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

timp liber

/HOROSCOP/ Berbecii, sfătuiți să se odihnească mai mult, iar Gemenii să se ocupe doar de problemele proprii

18 septembrie 2022, ora 09:40
Distribuie:

Astrele prezic o zi mai dezechilibrată pentru Balanțe, dar pe Săgetători îi roagă să contribuie la temperarea tendințelor răzbunătoare ale unor apropiați și la întoarcerea la gânduri mai bune. În schimb, Leii trebuie să învingă tendința de a se ocupa de problemele nerezolvate.

Horoscop Berbec – 18 septembrie 2022: Bine ar fi să te odihnești mai mult astăzi și să lași deoparte orice problemă care te neliniștește, te agită sau te îndeamnă la reacții dure. Este puțin probabil să vezi adevărul, când ești tensionat și nervos.

Horoscop Taur – 18 septembrie 2022: Îți poți asigura o zi confortabilă și calmă, cu condiția să ocolești, conștient și intenționat, orice subiect care te supără de obicei. Dacă vei reuși, vei avea și motive de bucurie și de mulțumire. 

Horoscop Gemeni – 18 septembrie 2022: O idee foarte bună ar fi să te ocupi doar de problemele proprii și să oferi ajutor celorlalți doar dacă îl solicită. Să te implici neinvitat în problemele altora ar fi o inițiativă nefericită.

Horoscop Rac – 18 septembrie 2022: Tendințele zilei sunt complexe, dar tocmai din acest motiv vei avea și mai multă libertate de alegere. De exemplu, în loc să te lași cucerit de emoții negative, poți alege să faci ceva constructiv cu timpul și energia ta. 

Horoscop Leu – 18 septembrie 2022: Este posibil să nu fie foarte simplu să învingi tendința de a te ocupa de problemele nerezolvate, dar ar fi un lucru bun pentru tine și pentru cei din jurul tău. Cel puțin, vei reuși să te odihnești, din toate punctele de vedere.

Horoscop Fecioară – 18 septembrie 2022: Este important să nu exagerezi în nicio direcție, chiar dacă simți nevoia să te exprimi pentru că ai acumulat prea multe. Degeaba vorbești, dacă cei din jur nu vor sau nu pot să te ajute.

Horoscop Balanță – 18 septembrie 2022: Este o zi care aduce un oarecare dezechilibru între dorința ta de a trăi frumos și comportamentul celor din jur. Ar fi bine să faci tot ce poți ca să le faci viața mai frumoasă apropiaților, fără să le impui nimic. 

Horoscop Scorpion – 18 septembrie 2022: Ai un rol decisiv în conflictele din familie și de aceea ar fi bine să-ți cântărești bine reacțiile la provocările care apar. Este un moment în care este necesar să fii corect, echilibrat și înțelept în tot ce faci. 

Horoscop Săgetător – 18 septembrie 2022: Contează foarte mult să contribui la armonizarea unor nevoi, la temperarea tendințelor răzbunătoare ale unor apropiați și la întoarcerea la gânduri mai bune. Răsplata va fi pe măsura efortului.

Horoscop Capricorn – 18 septembrie 2022: Ești deja obosit după atâta zbatere în ultimele zile, așa că ar fi bine să ai o atitudine mai binevoitoare față de tine și față de cei dragi, să alegi ce-ți cere inima, să refuzi orice fel de conflict.

Horoscop Vărsător – 18 septembrie 2022: Ești prea arțăgos cu cine nu trebuie, inclusiv cu cei dragi, iar această atitudine nu va face decât să-i îndepărteze de tine, pe unii mai mult, pe alții mai puțin. Pentru o satisfacție de moment, pierzi ceva important. 

Horoscop Pești – 18 septembrie 2022: Ai nevoie de o revenire, măcar una de scurtă durată, la o atitudine mai senină față de problemele legate de familie, casă, confort și altele din această sferă a mediului intim.

Sursa: Libertatea.ro

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

timp liber

Vorbitorii Moldova Youth Forum 2022: fost premier polonez, ex-șef de cabinet în PE, cel mai tânăr deputat de la Chișinău

06 octombrie 2022, ora 13:21
Distribuie:

În această toamnă, în perioada 22-23 octombrie la Chișinău, se organizează cel mai mare forum dedicat tinerilor din Republica Moldova. Timp de două zile, 150 de tineri din toată țara vor avea șansa să interacționeze cu peste 50 de experți locali și internaționali pe diverse teme: viziuni locale și regionale de dezvoltare a sectorului de tineret, șansele integrării europene și provocările cu care se ciocnesc tinerii de la noi din tara.

Printre speakerii forumului vor fi nume notorii atât la nivel național, cât și la nivel internațional:

Maciej Popowski, este diplomat și funcționar public polonez, director general adjunct și director general interimar al Direcției Generale pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere. Din 2009 până în 2010, a fost șeful de cabinet al președintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek. Înainte de aceasta, a fost director în departamentul Dezvoltare al Comisiei Europene. Din 2003 până în 2008, Popowski a fost ambasador și reprezentant al Poloniei la Comitetul politic și de securitate al UE și șef adjunct al misiunii. Anterior, din 2001 până în 2003, a fost ministru plenipotențiar și șef adjunct al Misiunii. Din 2000 până în 2001, a fost director al Departamentului Uniunii Europene la Ministerul Afacerilor Externe din Varșovia. Popowski și-a început cariera ca profesor asistent la Facultatea de Filologie a Universității din Wroclaw. Deține un master în limba și literatura germană și olandeză de la Universitatea din Wroclaw.

Jan Krzysztof Bielecki, fost prim-ministru al Poloniei, ministru al Integrării Europene, cofondator al Congresului Liberal-Democrat și al Uniunii pentru Libertate și director executiv la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare din Londra, Jan Krzysztof Bielecki a fost activ în domeniul politic și economic. scenă de peste două decenii. A fost Președinte și Chief Executive Officer la Pekao Bank S.A. din octombrie 2003 până în ianuarie 2010. Din 2008 până în 2013 a fost membru al Consiliului de Administrație al Muzeului Național. În 2013, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și-a prelungit calitatea de membru în Consiliul de Administrație până în 2018. În noiembrie 2009, el a fost numit președinte al Consiliului Institutului Polonez pentru Afaceri Internaționale (PISM) și a servit până în decembrie 2015. Este un think-tank lider și independent care efectuează cercetări originale, axate pe politici. PISM oferă consiliere tuturor ramurilor guvernamentale și contribuie la dezbateri mai ample privind relațiile internaționale în Europa și nu numai.

Eugen Sinchevici, cel mai tânăr deputat care a fost ales în Parlamentul Republicii Moldova în anul 2021. Studiază la ce-a mai prestigioasă Universitate din Franța, Sciense Po Paris. De când se ține minte la pasionat politica. Este Președintele PAS Youth și activ se implică în reformarea sectorului de educație și tineret.

Evenimentul va întruni nouă paneluri:

Înapoi în timp - până astăzi - în viitor: 1989 – 2030;

Viziunea liderilor politici pentru viitorul Moldovei - spre o mai mare implicare a tinerilor în politică;

Viitorul cu și pentru tineri;

Nu lăsa nici un tânăr în urmă;

Viitorul European al Moldovei;

Moldova în Europa – Europa în lume;

Spre reziliența Moldovei - lupta noastră pentru ziua de mâine (Probleme locale și provocări globale);

Lumea digitală;

Oportunități pentru Moldova.

Pentru a participa la Moldova Youth Forum 2022, tinerii din toată țara sunt invitați să completeze formularul până la data de 9 octombrie 2022. Formularele incomplete sau transmise după termenul-limită nu vor fi examinate. Doar persoanele selectate vor primi un e-mail de confirmare.

Participarea la forum este gratuită. Organizatorii acoperă costurile pentru cazarea participanților din regiuni. Pentru participanții din mun. Chișinău, inclusiv suburbii, nu se asigură cazare. Cheltuielile de transport nu se rambursează.

Moldova Youth Forum este organizat de către Institutul Republican Internațional, Konrad-Adenauer-Stiftung cu suportul Delegației Uniunii Europene în Moldova.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram