/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

politic

Igor Dodon va sta încă 20 de zile în arest la domiciliu: Procurorii și avocații vor contesta decizia magistraților

19 septembrie 2022, ora 18:19
Distribuie:

Ex-președintele Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile. Magistrații Judecătoriei Ciocana au admis parțial solicitarea procurorilor și i-au prelungit luni, 19 septembrie, măsura preventivă. 

Atât procurorii, cât și avocații lui Dodon vor contesta decizia.

TV8.md reamintește că Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. 

Fostul șef de stat a fost reținut după ce pe 24 mai, procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la acesta, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”. Totodată, amintim că în urma perchezițiilor și cumnatul fostului șef de stat, Igor Dodon, cel care a încercat să înghită o recipisă, care ar fi o probă importantă în dosarul pentru îmbogățire ilicită, a fost reținut.

Pe 17 august, procurorii anticorupție au anunțat că, cu autorizarea judecătorului de instrucție, au fost puse sub sechestru mai multe mijloace bănești, depistate și ridicate în rezultatul perchezițiilor efectuate pe 24 mai, la domiciliu, dar și în mai multe locații ce aparțin fostului președinte Igor Dodon.

Mai exact, au fost aplicate sechestre în sumă totală de 2.145.000 lei.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Voronin, ironii în adresa lui Dodon. În schimb, președintele PCRM i-a luat apărarea Marinei Tauber

18 septembrie 2022, 09:09

Procurorii au pus sechestru pe banii ridicați în urma perchezițiilor acasă la Igor Dodon: Suma mijloacelor financiare

17 august 2022, 16:08

Cumnatul lui Dodon, care a vrut să înghită o recipisă, din penitenciar - în arest la domiciliu. Procurorii vor contesta decizia

09 septembrie 2022, 18:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/FOTO/ Igor Grosu, la discuții cu un reprezentant al NATO: „Am vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

30 septembrie 2022, ora 18:49
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a purtat, pe 30 septembrie, discuții cu locțiitorul asistentului secretarului general NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina. Aceștia au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente. 

„Am subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a scris spicherul Parlamentului, pe Facebook.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării, potrivit șefului Legislativului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram