Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

politic

Igor Grosu îndeamnă deputații să muncească pentru același scop: „Fie ne ciondănim între noi, fie ne unim eforturile”

15 septembrie 2022, ora 14:19
Distribuie:

Președintele Parlamentului Igor Grosu a ținu un discurs la începutul sesiunii de toamnă a Legislativului. Acesta a îndemnat parlamentarii să uite de culoarea politică și să muncească pentru același scop, pentru a ajuta cetățenii să treacă peste iarna grea care vine.

„Ne așteaptă o sesiune mai complicată. Avem în față o iarnă complicată, iar datoria noastră va fi să avem grijă ca cetățenii noștri să treacă cât mai ușor peste crizele grele. De un lucru sunt încrezut, nu suntem singuri. În ultima perioadă ne-am convins că avem mulți prieteni și vecini care ne vor fi alături...De noi depinde să nu ne lăsăm înfrânți, dar să luăm decizii corecte și la timp. De noi depinde să fim uniți, puternici și să lucrăm împreună pentru același scop pentru o țară europeană și puternică”, a declarat Igor Grosu la începutul ședinței plenare.

Președintele Legislativului a subliniat că doar dacă clasa politică va munci cot la cot, vor fi identificate soluții pentru a trece cu bine peste situații le criză.

„Să lăsăm la o parte culorile și preferințele politice pentru că în joc este soarta țării. Alegerea este simplă: fie ne ciondănim între noi, fie ne unim eforturile și lăsăm la o parte conflictele mărunte și ajutăm moldovenii. Da, va fi greu, dar va trebui să facem față lucrurilor. Am moștenit o țară săracă de unde se fura cu sacul, dar nu este momentul să ne plângem, trebuie să strângem rândurile și să trecem peste năpastă”, a mai precizat Grosu.

Totodată, acesta a îndemnat deputații să-și respecte promisiunile și să-și onoreze obligațiunile.

„Prioritate rămâne reforma justiției. Cine speră că noi am uitat de corupți se înșală. Corupția a adus țara noastră în sărăcie, iar cei vinovați trebuie să fie pedepsiți. Oamenii trebuie să vadă dreptate, iar în următoarele luni toți judecătorii vor fi evaluați din punct de vedere al integrității. Vor rămâne doar cei onești, ceilalți să plece”, a conchis Grosu.

TV8.md reamintește că joi, 15 septembrie, sesiunea de toamnă a Parlamentului a început fără fracțiunea Partidului Politic Șor. Deputații anunță într-un comunicat de presă că boicotează ședința de joi, 15 septembrie. Potrivit celor de la PP Șor, boicotul în Legislativ va dura „până când în țară nu vor mai fi deținuți politici”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Parlamentul se convoacă în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă: Ce subiecte urmează a fi examinate

15 septembrie 2022, 09:09

Sesiunea de toamnă a Parlamentului începe fără fracțiunea PP Șor! Deputații boicotează ședința

15 septembrie 2022, 12:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/VIDEO/ Caraman acuză PAS că nu își respectă promisiunile. Grosu: „Ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți”

06 octombrie 2022, ora 13:18
Distribuie:

Schimb de replici în Parlament, după ce deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a ținut un discurs la tribuna Parlamentului și a acuzat Guvernare că nu își respectă promisiunile. Ba mai mult, aceasta s-a plâns și de faptul că deputaților din opoziție li s-ar îngrădi dreptul la exprimarea opiniei.

„Ați ținut discursuri înflăcărate despre cum nu veți permite violența fizică în familie și asupra femeilor. Frumos ar fi dacă acești „luptători” demonstrau asta prin fapte și nu doar prin cuvinte. După părerea mea, toți au uitat de cuvintele lor chiar a doua zi. Mai mult, colegii mei, inclusiv deputatele nu au fost supuse doar odată atacurilor verbale din partea unor deputați.

În timpul ședințelor plenare, folosesc statutul lor și nu ne dau dreptul la replică, ne deconectează microfoanele și foarte dezgustător comentează întrebările și discursurile noastre. Prin aceste acțiuni în privința noastră, demonstrează nivelul lor de educație, demnitate și bărbăție”, a declarat deputata.

Nemulțumită de faptul că majoritatea parlamentară ar putea vota proiectul de lege ce prevede ca hărțuirea și victimizarea să fie pedepsite contravențional, deputata a declarat că „aceasta este o încercare de a distruge moral societate”, iar prin această inițiativă legislativă „homosexualii nu vor fi pedepsiți pentru acțiunile violente”.

În urma discursului ținut de Diana Caraman, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că acesta este un exemplu de „om motivat financiar de bandiți”.

„Ce înseamnă un om plătit. Venit, citit, plecat. Da, ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți mai ales. Asta e...”, a declarat spicherul Igor Grosu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram