Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

politic

„În politică sunt campioni și noi trebuie să ajutăm campionii”. Maia Sandu, la ședința USAID de la New York

21 septembrie 2022, ora 13:37
Distribuie:

Președinta Maia Sandu a îndemnat USAID, în cadrul ședinței de la New York, să investească în campionii din politică care fac reforme, în educație și în programe de mediu.  

„În politică sunt campioni și noi trebuie să fim capabili să ajutăm campionii. Eu știu că politica poate fi și murdară, dar periodic apar miniștri-campioni, dar uneori chiar și campioni în promovarea reformelor unde cu adevărat este nevoie de voință politică. Și noi trebuie să-i ajutăm!”, a spus președinta.

Maia Sandu a mai îndemnat USAID să implementeze în Moldova programe educaționale, dar și de mediu.

„Puteți ajuta Moldova cu programe pentru a crește profesionalismul profesorilor, sau puteți susține programe de mediu în contextul schimbărilor climatice. Noi suntem devotați ideii de reforme și vom continua să construim un stat democratic, în ciuda obstacolelor”, mai spus șefa statului. 

Maia Sandu, participă la lucrările Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Președinta a avut și o întâlnire cu șefa USAID (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională), Samantha Power, căreia i-a mulțumit pentru cooperare, inclusiv pe proiecte comune din justiție, agricultură și economie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

Protestatarii Șor au trecut de la Parlament și Președinție la Guvern. Am venit să-i aducem premierului o bucată de pizza

28 septembrie 2022, ora 15:03
Distribuie:

Din fața clădirilor Parlamentului și a Președinției, protestatarii Partidului Politic Șor s-au mutat pentru puțin timp la Guvern. Manifestanții și-au lăsat corturile și au mers să protesteze în fața sediului Executivului, nemulțumiți că premierul Natalia Gavrilița a mâncat duminică, 25 septembrie, alături de deputatul PAS, Radu Marian, într-un local din centrul Capitalei, aflat la câțiva metri distanță de Legislativ, acolo unde săptămâna trecută au fost instalate corturi. 

„Premierul, dar și deputatul PAS, Radu Marian, în mod sfidător, au mâncat pizza și alte bunătăți, într-un restaurant situat la câțiva metri distanță de Parlament, acolo unde mii de oameni protestează non-stop față de guvernare și cer alegeri anticipate”, se menționează într-un comunicat al PP Șor. 

Manifestanții au adus cu ei un banner cu fotografia premierului Natalia Gavrilița, care ține în mâini o pizza, pe care scrie: Pizza -  „Vremurile bune” - fără gaz, lemne și cărbune! Oamenii au venit echipați cu vase goale și tacâmuri, cu scopul de a le atrage din nou atenția autorităților asupra faptului că, din cauza sărăciei din țară, au ajuns să nu mai aibă ce pune pe masă.

„Am venit să-i aducem o bucată de pizza premierului Natalia Gavrilița. A venit să-i reamintim că, dacă lucrurile nu se vor schimba, farfuriile oamenilor vor fi goale. Această guvernare trebuie să plece în demisie! Este absurd când premierul Gavrilița și deputatul PAS, Radu Marian, mănâncă pizza în preajma protestatarilor. Aceasta este încă o dovadă că lor nu le pasă de oameni, că nu reprezintă interesele poporului, că nu le ascultă doleanțele, că sunt indiferenți de soarta țării”, a spus un alt protestatar.

Partidul Politic Șor a organizat în ultimele două săptămâni proteste în centrului Chișinăului, la care, potrivit estimărilor poliției, au participat câteva mii de oameni. Reprezentanții formațiunii anunță că vor ieși la protest și duminica viitoare, 2 octombrie. Organizatorii acțiunilor de protest mai spun că cele câteva zeci de corturi pe care le-au instalat la Parlament vor rămâne acolo cel puțin până în 31 decembrie.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram