Război în Ucraina, ziua 222: Atac la Zaporojie și recruți beți. Avertizarea unui ex-șef CIA, dacă Rusia ar folosi bomba atomică

social

Incendiu într-un bloc de locuit de la Botanica: Patru echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Foto simbol
13 septembrie 2022, ora 09:13
Distribuie:

Incendiu într-un bloc de locuit din sectorul Botanica al Capitalei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost alertați în dimineața zilei de marți, 13 septembrie, pentru a interveni pe bulevardul Traian 22, pentru a stinge flăcările care au izbucnit la balconul unui apartament.

Apelul a fost recepționat la ora 06:28, iar la scurt timp, pompierii s-au deplasat la fața locului.

„Potrivit informațiilor înregistrate focul a cuprins un apartament de la etajul 9. Pentru stingerea arderii la fața locului au fost îndreptate patru echipe de pompieri. Salvatorii au stabilit că flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale dintr-un balcon cu suprafața de 5m2 a unui apartament”, precizează  IGSU.

Focul a fost localizat în jurul orei 06:44, iar incendiul a fost lichidat complet în jurul orei 07:03.

„Focul a distrus balconul locuinței, iar în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele izbucnirii arderii urmează a fi stabilite de specialiști”, mai notează IGSU.

Potrivit angajaților IGSU, în ultimele 24 de ora salvatorii și pompierii au intervenit în 26 situații de risc.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Fostul sediu al Stării Civile din Chișinău, în flăcări: Incendiul ar fi fost provocat intenționat

09 septembrie 2022, 21:09

Incendiu la școala din Târnova! Pompierii au evacuat de urgență elevii și personalul didactic

09 septembrie 2022, 16:09

Incendiu la Piața Centrală: Un depozit situat în apropierea unei hale de carne a luat foc

05 septembrie 2022, 16:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

/VIDEO/ Sandu, victima unui deep fake al unor prankeri ruși. Președinția: Declarațiile prezentate, un trucaj prin montare”

03 octombrie 2022, ora 16:41
Distribuie:

Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor apărute în spațiul public într-o pretinsă discuție purtată de Maia Sandu cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Potrivit instituției, înregistrarea video este „un trucaj prin montare de imagini și sunet”.

„Administrația Prezidențială dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite Președintei Maia Sandu într-o pretinsă discuție purtată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal. 

Înregistrarea video este o tentativă de implicare a Președintei Maia Sandu într-o manipulare de tip deep fake. Declarațiile prezentate în această falsificare nu corespund realității, fiind un trucaj prin montare de imagini și sunet”, potrivit unui comunicat remis de instituție.

Potrivit Adevărul, pe pagina de Telegram War Gonzo, proiectul la care lucrează și bloggerul rus Semyon Pegov, cunoscut jurnalist de război al propagandei ruse, scrie că președinta Maia Sandu pregătește mobilizarea militară, pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. 

În acest context, ministerul Apărării a venit cu o precizare în care a dezmințit aceste informații. Astfel, informația precum că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ar urma să anunțe mobilizare militară în toată țară este falsă. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu nu va anunța mobilizare militară în țară. Ministerul Apărării dezminte informațiile apărute în presa rusă

03 octombrie 2022, 14:10

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram