Război în Ucraina, ziua 225: Bombardamente devastatoare la Zaporojie. Zelenski anunță noi localităţi eliberate

social

/INFOGRAFIC/ Record absolut pentru TV8.md: Este printre lideri în topul celor mai citite și credibile site-uri

19 septembrie 2022, ora 18:37
Distribuie:

Site-ul TV8.md este o sursă de informare cu un înalt grad de credibilitate. Concluzia a fost formulată de Centrul pentru Jurnalism Independent, care a inclus platforma noastră pe locul secund în topul portalurilor monitorizate. Totodată, TV8.md rămâne cel mai citit site de știri al unei televiziuni din Moldova, fiind în top 3 cele mai accesate platforme din țară. 

Astfel, potrivit clasamentului site-urilor în care puteți avea încredere, TV8.md este pe locul secund (46.11 puncte), fiind depășit doar de redacția ZdG.md (46.68 puncte). Site-ul Mold-street.com este pe locul 3 (46.05 puncte), în timp ce punctajul maxim care poate fi acumulat este de 56.

Redacția noastră a acumulat punctaj maxim la capitolele disponibilitate date de identificare, declarație politică editorială, norme profesionale asumate public și accesibilitate navigare.

Ratingul credibilității portalurilor informaționale este determinat de punctajul total întrunit în ordine descrescătoare. În rating intră portalurile care au mai mult de 20 de puncte. Potrivit autorilor, portalurile informaționale vor fi evaluate sistematic, urmărind evoluțiile sau involuțiile de pe segmentul online al presei din Republica Moldova.

Totodată, datele furnizate de agenția de cercetare internațională Gemius în prima jumătate a anului 2022 arată că TV8.md a fost cel mai citit portal al unei televiziuni din Republica Moldova, fiind în topul celor mai citite site-uri din țară. 

Potrivit rapoartelor, în luna august, 415 mii de internauți au citit materialele noastre de peste 7 milioane de ori. 

Datele măsurătorilor arată că este un record absolut pentru platforma noastră în ultima jumătate de an.

Echipa TV8.md vă mulțumește pentru încrederea oferită și pentru că sunteți zilnic alături de noi!

/VIDEO/ Premieră la TV8: Anatolie Golea lansează proiectul „Новая неделя”. Prima invitată este Maia Sandu

12 septembrie 2022, 20:09

/VIDEO/ Dezvăluiri despre noul proiect „Moldova gândește” de la TV8: Precizările jurnalistei Veronica Gherbovețchii

16 septembrie 2022, 10:09

/VIDEO/ TV8 revine cu premiere, talk-show-uri și seriale: Surprizele pregătite în această toamnă

08 septembrie 2022, 09:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Poliția cere în instanța de judecată interzicerea protestului de la Parlament: Este desfășurat cu o mulțime de încălcări

06 octombrie 2022, ora 12:10
Distribuie:

Protestul din fața Parlamentului a fost desfășurat în ultimele trei săptămâni cu o mulțime de încălcări. În data de 30 septembrie, Poliția s-a adresat cu o cerere prealabilă Primăriei Chișinău cu solicitarea de sistare a acestui tip de întruniri, la care Primăria nu a reacționat. Respectiv, în data de 4 octombrie, Poliția s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea de a fi obligată Autoritatea Publică Locală (APL) să suspende aceste întruniri.

În perioada de trei săptămâni de protest, poliția a remis Primăriei municipiului Chișinău șase sesizări cu informații cumulative despre toate încălcările admise în spațiul public, fiind punctate numeroase abateri admise și solicitând modificarea programului de întruniri sau, după caz, sistarea acestora.

Poliția are în proces de documentare o cauză penală pentru amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere și înregistrate a 40 de proceduri contravenționale care se referă la nesubordonare, huliganism (urinat, fumat, vomitat, consum de alcool în loc public), ultragierea angajaților forțelor de ordine, prezența persoanelor cu antecedente penale în rândul protestatarilor, încălcarea legislației cu privire la protecția specială a copiilor aflați în situație de risc, blocarea intenționată a carosabilului, limitarea accesului presei și agresarea jurnaliștilor în timpul activității de mediatizare a evenimentelor etc.

Poliția a cerut APL-ului să intervină și să întreprindă acțiuni de neadmitere a unor asemenea nereguli, inclusiv a celor ce țin de protecția mediului și păstrarea unui climat curat în spațiul public: „Subdiviziunile APL-ului (Salubritatea, Spațiile Verzi etc) sunt responsabile direct de păstrarea unui mediu curat în Capitală, inclusiv la așa gen de evenimente”.

„Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertățile altor persoane”, comunică reprezentanții poliției.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a solicitat organelor de drept în cadrul ședinței de Guvern din 5 octombrie, să înăsprească măsurile de pedeapsă pentru protestatarii care încalcă legea.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Protest cu cauze penale: Poliția a cerut repetat Primăriei să retragă prin judecată autorizația manifestanților PP Șor

27 septembrie 2022, 21:09

Învinuiri reciproce între Primărie și Poliție pe subiectul încălcărilor admise de protestatarii din fața Parlamentului

26 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram