/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

social

Invazie de insecte necunoscute și la Chișinău! „Spații Verzi” a expediat demersuri pentru a afla dacă sunt periculoase

16 septembrie 2022, ora 15:27
Distribuie:

Insectele care dau mari bătăi de cap de câteva săptămâni locuitorilor Capitalei sunt în atenția autorităților municipale. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi s-a sesizat și a expediat demersuri către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Institutul de Zoologie al Academiei de Științe, pentru a determina specia, aria de răspândire, pericolul asupra sănătății populației și metodele de combatere a acestora.

„Municipalitatea reiterează că doar în urma evaluării situației de către specialiști pot fi stabilite măsuri eficiente de intervenție și de competența căror autorități depinde combaterea insectelor respective”, se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei Chișinău.

Invazie de insecte la Ialoveni! Situația îi îngrijorează pe localnici: "De unde s-au luat, nu pot să înțeleg "

13 septembrie 2022, 21:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

10 artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, decorați de președintă: Cine sunt aceștia

30 septembrie 2022, ora 20:40
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit distincții de stat și titluri onorifice mai multor artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Decorațiile au fost acordate pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională. 

S-a întâmplat în contextul celei de-a 30-a aniversări a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, desfășurat la Chișinău în perioada 8-25 septembrie, potrivit unui comunicat al Președinției.

Astfel, Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Artist al Poporului” prim-maestrului de cor, Oleg Constantinov și dirijoarei de orchestră, Svetlana Popov.

Svetlana POPOV – dirijor de orchestră;

Solista de operă Rodica Pocireană a fost decorată cu Titlul onorific „Maestru în Artă”.

Titlul onorific „Om emerit” le-a fost acordat artistului-instrumentist Victor Burla și șefului de orchestră, Ion Luchian.

Cu Titlul onorific „Artist emerit” s-au ales: artistul de cor, Ștefan Donos, artista-instrumentistă Irina Iastremscaia, artista de cor, Ana Racoviță și soliștii de operă Viorel Zgardan și Iurie Naimescu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram