Război în Ucraina, ziua 215: Avertisment din SUA, cozi la vamă și noi gropi comune. NATO are un răspuns în caz de atac nuclear

economic

La Cahul va fi inaugurat un monument al victimelor deportărilor staliniste. Guvernul a aprobat proiectul

23 septembrie 2022, ora 12:19
Distribuie:

La Cahul va fi edificat un monument al victimelor deportărilor staliniste. Proiectul a fost elaborat de ministerul Culturii la solicitarea primăriei Cahul. Documentul a fost aprobat de Guvern, în ședința de vineri, 23 septembrie, desfășurată în deplasare, în orașul Cahul.

„Monumentul se propune a fi edificat în scopul eternizării memoriei victimelor deportărilor staliniste din raionul Cahul, dar și educării tinerei generații în spiritul cunoașterii și perpetuării adevărului istoric”, a spus ministrul Culturii, prezentând proiectul de hotărâre.

Monumentul va fi amplasat la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Sfânt și Ion Vodă cel Cumplit din orașul Cahul. 

Potrivit ministrului Culturii, toate cheltuielile pentru organizarea concursului, elaborarea proiectului, a documentației, instalarea lucrării, dar și amenajarea terenului din preajmă, vor fi acoperite donații, sponsorizări.

Peste 1183 de familii din sectorul Cahul, care cuprindea 6 raioane, Baimaclia, Vulcănești, Cahul, Congaz, Taraclia, Ceadâr-Lunga, au fost deportate în cadrul operațiunii cu denumirea secretă „Sud”.  243 de familii erau din raionul Cahul.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

Sandu spune că nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul. „Vom pune în aplicare celelalte planuri”

26 septembrie 2022, ora 12:15
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu spune că în prezent, nu există certitudinea că Gazprom va respecta contractul cu Moldovagaz. În acest caz, autoritățile au un plan. 

„În cazul în care Gazprom nu nu își va îndeplini obligațiile contractuale, avem anumite rezerve pentru luna octombrie. Ulterior, vom pune în aplicare celelalte planuri, pe care le-am elaborat pentru un asemenea scenariu”, a subliniat președinta.

Șefa statului a dat asigurări că cetățenii vor avea sprijin și în această iarnă pentru achitarea facturilor.

 

Sandu vorbește despre tentative de destabilizare a situației în țară: „Am recomandat aplicarea sancțiunilor mai dure”

26 septembrie 2022, 11:09

Președinta, despre riscul ca Rusia să folosească arme nucleare: „Puțin probabil, dar nu imposibil”

26 septembrie 2022, 11:09

Moldovenii care luptă de partea Rusiei în războiul din Ucraina ar putea rămâne fără cetățenie. Sandu: „Există risc de mobilizare”

26 septembrie 2022, 10:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram