/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

politic

Litvinenco îndeamnă cetățenii să nu cadă pradă minciunilor: „Bandiții vor folosi orice mijloace pentru a denigra”

15 septembrie 2022, ora 10:10
Distribuie:

Actuala guvernare și-a asumat când a venit la putere că a pornit o luptă cu clanurile oligarhice. Despre aceasta scrie ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a precizat că „hoții își doresc un stat slab, cu instituții slabe ca sa poată fura în continuare”.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Litvinenco scrie că „era clar că toate clanurile se vor uni la un moment dat şi că își vor folosi resursele aproape nelimitate pentru șantaj, intimidări şi multă-multă mizerie mediatică”.

„Când am pornit lupta cu clanurile oligarhice (toate, fără nicio excepție), era clar că aceasta va fi una pe viață şi pe moarte, şi că hoții, bandiții vor folosi orice mijloace pentru a-i denigra pe cei care şi-au asumat-o...Miza lor este semănarea neîncrederii în actul de justiție, că dreptatea nu este posibilă în Moldova, că toţi sunt la fel, că toți sunt (hoţi) ca și ei, şi că lucrurile niciodată nu se vor mai schimba. 

Ei, hoţii, îşi doresc un stat slab, cu instituţii slabe, care nu-şi poate apăra cetăţenii, pentru ca ei, hoţii, să poată fura în continuare cu miliardele banii oamenilor, sărăcindu-i şi aducându-i în pragul disperării. Este statul pe care şi-l doresc ei – un stat capturat, prădat nu doar de bani, dar şi de viitor”, scrie ministrul într-un mesaj.

În acest context, Litvinenco îndeamnă cetățenii să nu cadă pradă manipulărilor și minciunilor și să aibă încredere în actuala guvernare.

„Singura noastră şansă, poate ultima, este ca cetăţenii acestei ţări să se unească în jurul unei idei nobile – o Moldovă liberă, prosperă, adică fără hoți și trădători. Doar având încrederea că putem construi un stat puternic, liber şi prosper, un stat care să lucreze pentru oameni, un stat care are o identitate şi o vocaţie europeană, avem șansa să clădim un viitor aici la noi, acasă. Iar primul pas în această direcţie este să nu cădem pradă manipulării şi minciunii, şi să ştim să alegem grâul de neghină”, mai scrie Sergiu Litvinenco.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Președinta, nemulțumită de tergiversarea dosarelor de rezonanță: „Instanțele de judecată trebuie să se apuce de lucru”

05 septembrie 2022, 16:09

/VIDEO ANCHETĂ/ Ce noutăți au procurorii anticorupție de la Interpol în privința lui Plahotniuc și Andronachi

20 iunie 2022, 17:06

Sandu susține că în spatele alertelor cu bombă ar sta penalii: „Au ca scop tergiversarea sau amânarea ședințelor de judecată”

05 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/FOTO/ Igor Grosu, la discuții cu un reprezentant al NATO: „Am vorbit despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova”

30 septembrie 2022, ora 18:49
Distribuie:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a purtat, pe 30 septembrie, discuții cu locțiitorul asistentului secretarului general NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina. Aceștia au vorbit despre evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența Republicii Moldova la riscurile curente. 

„Am subliniat importanța cooperării în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, în mod special pe reforma militară, securitatea cibernetică și dezinformarea.

Alianța Nord-Atlantică este un partener de încredere a Republicii Moldova și de-a lungul anilor am realizat multe proiecte în beneficiul cetățenilor de rând”, a scris spicherul Parlamentului, pe Facebook.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova în noul context internațional, dar și despre suveranitatea și integritatea teritorială a țării, potrivit șefului Legislativului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram