Război în Ucraina, ziua 225: Explozii auzite la Kiev. Zelenski anunță noi succese, iar Putin ar pregăti demisia lui Șoigu

politic

„Lucrăm ca să asigurăm ireversibilitatea parcursului european”: Gavrilița, întâlnire cu reprezentanta Comisiei Europene în România

13 septembrie 2022, ora 19:55
Distribuie:

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit luni, 13 septembrie, la București, cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Acestea au discutat despre statutul de țară candidat al Republicii Moldova, procesul de aderare la UE, dar și eforturile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru  asigurarea stabilității și rezilienței economice a țării.

Potrivit prim-ministrei, războiul din Ucraina asupra Republicii Moldova și crizele continuă să afecteze țara noastră.

„Facem în continuare ceea ce am făcut de începutul mandatului - gestionăm crize, în paralel cu asigurarea unei agende de dezvoltare și de reformare a sectoarelor cheie. În același timp, lucrăm pentru a asigura ireversibilitatea parcursului european”, a spus Natalia Gavrilița.

„Premierul s-a referit la provocările pe care le așteaptă țara noastră în procesul de aderare la UE și a vorbit despre măsurile întreprinse recent pentru facilitarea acestuia, precum crearea funcției de Secretar general adjunct în cadrul ministerelor”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Secretarii adjuncți vor coordona procesul de elaborare și monitorizare a implementării cerințelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

La rândul său, Ramona Chiriac a reconfirmat sprijinul Comisiei Europene, în această perioadă dificilă, subliniind că țara noastră va fi susținută atât în procesul de modernizare, cât și în cel de integrare europeană. 

„Știm ca e un drum lung de parcurs, dar suntem alături de Republica Moldova în îndeplinirea destinului său european. Acest proces este unul complex și de durată și vom însoți statul candidat în toate eforturile sale”, a subliniat șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

România reconfirmă sprijinul pentru Republica Moldova în criza gazelor

13 septembrie 2022, 16:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

politic

/VIDEO/ Caraman acuză PAS că nu își respectă promisiunile. Grosu: „Ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți”

06 octombrie 2022, ora 13:18
Distribuie:

Schimb de replici în Parlament, după ce deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a ținut un discurs la tribuna Parlamentului și a acuzat Guvernare că nu își respectă promisiunile. Ba mai mult, aceasta s-a plâns și de faptul că deputaților din opoziție li s-ar îngrădi dreptul la exprimarea opiniei.

„Ați ținut discursuri înflăcărate despre cum nu veți permite violența fizică în familie și asupra femeilor. Frumos ar fi dacă acești „luptători” demonstrau asta prin fapte și nu doar prin cuvinte. După părerea mea, toți au uitat de cuvintele lor chiar a doua zi. Mai mult, colegii mei, inclusiv deputatele nu au fost supuse doar odată atacurilor verbale din partea unor deputați.

În timpul ședințelor plenare, folosesc statutul lor și nu ne dau dreptul la replică, ne deconectează microfoanele și foarte dezgustător comentează întrebările și discursurile noastre. Prin aceste acțiuni în privința noastră, demonstrează nivelul lor de educație, demnitate și bărbăție”, a declarat deputata.

Nemulțumită de faptul că majoritatea parlamentară ar putea vota proiectul de lege ce prevede ca hărțuirea și victimizarea să fie pedepsite contravențional, deputata a declarat că „aceasta este o încercare de a distruge moral societate”, iar prin această inițiativă legislativă „homosexualii nu vor fi pedepsiți pentru acțiunile violente”.

În urma discursului ținut de Diana Caraman, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că acesta este un exemplu de „om motivat financiar de bandiți”.

„Ce înseamnă un om plătit. Venit, citit, plecat. Da, ce înseamnă un om motivat financiar de bandiți mai ales. Asta e...”, a declarat spicherul Igor Grosu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram