/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin anexează 4 regiuni, Zelenski cere aderarea la NATO, iar Arestovici are o prognoză

externe

Lunetistul Wali, o „legendă” a armatei mondiale, a revenit în Ucraina ca să lupte contra rușilor: Câți soldați poate ucide pe zi

19 septembrie 2022, ora 22:30
Distribuie:

Celebrul lunetist canadian Oliver Lavigne-Ortiz, poreclit „Wali”, a revenit în Ucraina pentru a lupta din nou alături de armata ucraineană împotriva rușilor. Informaticianul canadian este considerat cel mai bun lunetist cu experiență în fronturi de luptă, scrie ziare.com.

Între 2009 şi 2011, el şi-a câştigat porecla Wali în timpul petrecut în Afganistan ca parte a unităţii de elită JTF-2. El a reuşit un record de ucidere de la distanţă, cu aproape 3.5 km.

Canadianul a mai fost prezent în Ucraina în luna martie. Parte a Regimentului Royal Canadian 22, Wali şi-a dobândit reputaţia în tururi în Afganistan, Siria şi Irak. Deşi un lunetist bun ajunge la 5-6 ucideri pe zi, Wali poate ajunge chiar la 40 şi de aceea a devenit o „legendă” în rândul armatei mondiale. El a apărut la diverse emisiuni televizate, iar numele său adevărat nu a fost dat publicităţii.

În prima sa prezență în Ucraina, presa rusă a lansat informația că Wali ar fi fost ucis. Canadianul a dezmințit rapid informația.

„Nici o zgârietură. Am fost ultimul care a aflat că am fost mort”, a spus acesta, în timpul unui interviu acordat prin videoconferință publicației canadiene La Presse.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/VIDEO/ Cel mai temut lunetist din lume, răspunde rușilor care au anunțat că l-au ucis: „Am fost ultimul care a aflat”

23 martie 2022, 19:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

externe

Rușii sărbătoresc anexarea teritoriilor ucrainene. Putin, prezent la concertul din Piața Roșie: „O zi istorică”

foto: captură video
30 septembrie 2022, ora 20:19
Distribuie:

Numeroase persoane cu steaguri rusești, pictate pe față în culorile naționale, iar unele cu steaguri cu simbolul „Z” al trupelor rusești din Ucraina, s-au adunat vineri seară în Piața Roșie din Moscova pentru a sărbători anexarea regiunilor Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson. La ora 19:00 a urcat pe scenă Vladimir Putin, care a vorbit despre „o zi istorică” în care s-a făcut „dreptate și justiție”, scrie Libertatea.

„Prieteni, vom face totul pentru a ne susține frații și surorile din Zaporojie și Herson și din Donețk și Lugansk. Vom face totul pentru a ridica nivelul de securitate în aceste teritorii pentru acești oameni. Vom face totul pentru a restabili economia și infrastructura, pentru a construi școli, noi instituții, spitale”, a declarat Vladimir Putin de pe scena din Piața Roșie.

Mulțimea a aclamat în repetate rânduri discursul liderului rus și a erupt în scandări „Rusia! Rusia”. 

„Am devenit mai puternici, pentru că suntem împreună. Avem adevărul. Iar adevărul înseamnă putere. În final, înseamnă victorie. Victoria va fi a noastră”, a încheiat Vladimir Putin. 

Rușii sărbătoresc vineri seară semnarea acordurilor de anexare a celor patru provincii ucrainene printr-un concert în Piața Roșie la care s-au adunat numeroase persoane.

Vladimir Putin a semnat vineri alături de cei patru lideri separatiști pro-ruși din Herson, Zaporojie, Lugansk și Donețk anexarea la Federație Rusă, o decizie ce nu este recunoscută la nivel internațional.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

NATO condamnă anexările: „Putin a eșuat total”. Ce spune Stoltenberg despre o posibilă aderare a Ucrainei la Alianță

30 septembrie 2022, 19:09

SUA condamnă anexarea teritoriilor ucrainene: „Vom mobiliza comunitatea internațională pentru a trage Rusia la răspundere”

30 septembrie 2022, 19:09

R. Moldova NU recunoaște tentativa de anexare ilegală a teritoriilor Ucrainei. Popescu: „Condamn cu fermitate”

30 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram