Război în Ucraina, ziua 225: Bombardamente devastatoare la Zaporojie. Zelenski anunță noi localităţi eliberate

social

Luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci vor fi premiate de Primărie: „Campionii Moldovei merită și trebuie susținuți”

17 septembrie 2022, ora 09:00
Distribuie:

Ion Ceban anunță că Primăria Chișinău va premia cele două luptătoare care au participat și au câștigat la Campionatul Mondial de lupte feminine din Serbia. Este vorba de Anastasia Nichita, campioana mondială în categoria de 59 de kilograme și Irina Rîngaci, care a obținut medalia de bronz în categoria de 68 de kilograme. Totodată, premiați vor fi și antrenorii sportivelor noastre.

După cum a scris Ceban pe pagina sa de Facebook, Anastasiei Nichita îi vor fi oferite 100.000 de lei, iar Irina Rîngaci va primi 50.000 de lei. De asemenea, antrenorii celor două sportive vor primi câte 10.000 de lei.

„Campionii Moldovei merită și trebuie susținuți! Ieri sportivele noastre la lupte libere au făcut istorie pentru Republica Moldova. Primăria Chișinău, tradițional, le va premia pentru succesele lor și pentru că ne reprezintă ţara cu mândrie peste hotare:

 - 100 de mii de lei pentru Anastasia Nichita, campionă mondială la lupte libere, categoria seniori în finala Campionatului Mondial de Seniori de la Belgrad.

 - 50 de mii de lei pentru Irina Rîngaci, medaliată cu bronz în cadrul aceluiași campionat.

 - Câte 10 mii de lei pentru antrenorii sportivelor noastre.

Am început această tradiție anul trecut și vom continua să premiem sportivii care au performanțe mari și au rezultate bune! ...

Bravo fetele! Succese în continuare tuturor!”, a scris primarul Chișinăului, Ion Ceban.

TV8.md reamintește că polițista de Frontieră Anastasia Nichita, a reușit să reprezinte Republica Moldova pe arenele mondiale și să cucerească aurul, în categoria de 59 de kilograme.

Rând pe rând, discipola lui Tudor Cîrlan a trecut de adversare din Canada, China și Japonia, iar în marea finală la categoria de 59 de kilograme s-a confruntat cu o cunoștință mai veche, Grace Jacob Bullen. Luptătoarea noastră a fost de neoprit și a trecut în avantaj cu 3-1, iar ultimul punct a venit în urma unui challenge pierdut de norvegiancă, care i-a adus titlul de campioană mondială Anastasiei Nichita.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Anastasia Nichita, titlul suprem la Campionatul Mondial: Irina Rîngaci a obținut bronzul

16 septembrie 2022, 10:09

Mesajul de felicitare al președintei pentru Anastasia Nichita: „Ne-a adus sentimentul de mândrie. Îi mulțumesc”

16 septembrie 2022, 08:09

/VIDEO/ Cu fanfară și flori! Cum a fost întâmpinată campioana mondială Anastasia Nichita la vama Leușeni

16 septembrie 2022, 16:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Poliția cere în instanța de judecată interzicerea protestului de la Parlament: Este desfășurat cu o mulțime de încălcări

06 octombrie 2022, ora 12:10
Distribuie:

Protestul din fața Parlamentului a fost desfășurat în ultimele trei săptămâni cu o mulțime de încălcări. În data de 30 septembrie, Poliția s-a adresat cu o cerere prealabilă Primăriei Chișinău cu solicitarea de sistare a acestui tip de întruniri, la care Primăria nu a reacționat. Respectiv, în data de 4 octombrie, Poliția s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea de a fi obligată Autoritatea Publică Locală (APL) să suspende aceste întruniri.

În perioada de trei săptămâni de protest, poliția a remis Primăriei municipiului Chișinău șase sesizări cu informații cumulative despre toate încălcările admise în spațiul public, fiind punctate numeroase abateri admise și solicitând modificarea programului de întruniri sau, după caz, sistarea acestora.

Poliția are în proces de documentare o cauză penală pentru amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere și înregistrate a 40 de proceduri contravenționale care se referă la nesubordonare, huliganism (urinat, fumat, vomitat, consum de alcool în loc public), ultragierea angajaților forțelor de ordine, prezența persoanelor cu antecedente penale în rândul protestatarilor, încălcarea legislației cu privire la protecția specială a copiilor aflați în situație de risc, blocarea intenționată a carosabilului, limitarea accesului presei și agresarea jurnaliștilor în timpul activității de mediatizare a evenimentelor etc.

Poliția a cerut APL-ului să intervină și să întreprindă acțiuni de neadmitere a unor asemenea nereguli, inclusiv a celor ce țin de protecția mediului și păstrarea unui climat curat în spațiul public: „Subdiviziunile APL-ului (Salubritatea, Spațiile Verzi etc) sunt responsabile direct de păstrarea unui mediu curat în Capitală, inclusiv la așa gen de evenimente”.

„Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertățile altor persoane”, comunică reprezentanții poliției.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a solicitat organelor de drept în cadrul ședinței de Guvern din 5 octombrie, să înăsprească măsurile de pedeapsă pentru protestatarii care încalcă legea.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Protest cu cauze penale: Poliția a cerut repetat Primăriei să retragă prin judecată autorizația manifestanților PP Șor

27 septembrie 2022, 21:09

Învinuiri reciproce între Primărie și Poliție pe subiectul încălcărilor admise de protestatarii din fața Parlamentului

26 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram