Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

social

Mesajul de felicitare al președintei pentru Anastasia Nichita: „Ne-a adus sentimentul de mândrie. Îi mulțumesc”

16 septembrie 2022, ora 08:41
Distribuie:

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru luptătoarea Anastasia Nichita care a câștigat Campionatul Mondial de lupte feminine, dar și pentru Irina Rîngaci, care a obținut medalia de bronz a campionatului de la Belgrad.

Totodată, președinta le-a adus mulțumiri atât lor cât și antrenorilor pentru datorită victoriilor obținute, drapelul Republicii Moldova a fost arborat pe podiumul învingătorilor.

„O felicit pe luptătoarea Anastasia Nichita, care în această seară ne-a adus tuturor sentimentul de bucurie și de mândrie pentru țara noastră, câștigând primul său titlu mondial la Campionatul Mondial Seniori de la Belgrad. Îi mulțumesc pentru efort și perseverență, pentru curaj și muncă. Îi mulțumesc pentru că, datorită victoriei sale, drapelul Republicii Moldova a fost arborat pe podiumul învingătorilor.

Transmit recunoștința mea și antrenorului Tudor Cârlan, dar și familiei Anastasiei Nichita, care au crescut o campioană. O felicit, la fel, pe tânăra Irina Rîngaci, care a obținut medalia de bronz a campionatului de la Belgrad”, se arată în mesajul scris de șefa statului.

TV8.md reamintește că Anastasia Nichita a devenit, în premieră, campioană mondială. Eleva lui Tudor Cîrlan a obținut 4 victorii la Belgrad în categoria de greutate 59 kg, cu canadianca Laurence Beauregard, chinezoaica Qi Zhang, japoneza Sakura Motoki și norvegianca Grace Bullen.

Totodată, luptătoarea Irina Rîngaci a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Seniori care a avut loc la Belgrad.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au cucerit medaliile de aur în Ungaria: Primele declarații

01 aprilie 2022, 12:04

Luptătoarea Irina Rîngaci a cucerit aurul la un turneu din Bulgaria: Mesajul postat pe Facebook

21 februarie 2022, 21:02

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

social

Mai mult transport public în Capitală: Rutele municipale au fost suplinite cu noi troleibuze și autobuze

28 septembrie 2022, ora 15:54
Distribuie:

Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) și Î.M. Parcul Urban de Autobuze (PUA) au suplinit cu unități de transport (autobuze și troleibuze) rutele municipale. De asemenea, pe alte linii municipale sunt eficientizate itinerarele.

Din luna septembrie 2022, au fost suplinite cu unități de transport următoarele rute de transport public, după cum urmează:

 - Pe ruta de autobuz nr. 9 (or. Codru, cartierul Malina Mică - Universitatea de Medicină) au fost adăugate 4 unități, iar în prezent, în orele de vârf, pe acest itinerar circulă 12 autobuze;

 - Pe ruta de autobuz nr. 47 ,,Chișinău - Ciorescu" a fost adăugată o unitate de transport;

 - Pe ruta urbană 23 „str. Ismail - bd. Mircea cel Bătrân" a fost adăugat un autobuz;

 - Ruta de troleibuz nr. 17 (Gara feroviară - Autogara Sud-Vest) a fost suplinită cu 2 unități;

 - Ruta de autobuz nr. 11 (or. Durlești) a fost stabilită în direcție inversă rutei circulare de troleibuz nr. 35.

Totodată, unele rute se optimizează prin modificarea itinerarelor sau a orarelor de circulație:

De la 1 octombrie, ruta de troleibuz nr. 35 „str. Vasile Alecsandri - or. Durlești” va circula parțial pe str. Drumul Viilor, cu următorul itinerar: șos. Hâncești - str. Academiei - str. Drumul Viilor - str. Pietrarilor - șos. Hâncești și în continuare pe traseul stabilit.

Tot de la 1 octombrie, se preconizează redeschiderea rutei de transport public care va deservi cartierul Durlești II (de la str. Codrilor, până la sensul giratoriu din Piața Dimitrie Cantemir).

Se optimizează orarele rutelor de autobuz nr. 18, nr. 44, nr. 33 și a rutei de troleibuz nr. 31, care deservesc comuna Sîngera, sat. Dobrogea și sat. Revaca.

De asemenea, în dependență de completarea parcului auto cu material rulant și personal, se examinează posibilitățile de organizare a unor rute de transport public, care vor deservi străzile:

  • Mesager
  • Florilor
  • Calea Basarabiei - Calea Moșilor - Varnița
  • Nicolae Milescu Spătaru - Ginta Latină (tronson Petru Zadnipru - Ginta Latina - Mircea cel Bătrân)
  • Mihail Sadoveanu (tronson Petru Zadnipru - Alecu Russo - Vadul lui Vodă)

or. Codru (str. Sihastrului - str. Drumul Schinoasei - str. Schinoasa Deal).

De asemenea, autoritățile municipale analizează opțiunile pentru organizarea transportului public pentru localitățile Condrița și Goianul Nou, iar pentru suburbiile Ghidighici, Budești și Bubuieci se analizează soluții de îmbunătățire a serviciilor de transportare a pasagerilor.

În prezent, pe rutele municipale circulă zilnic 332 de troleibuze și 127 de autobuze. Din cele 24 de rute de autobuze, gestionate de Parcul Urban de Autobuze, 19 rute circulă pe itinerarele ce leagă capitala de suburbii. Regia Transport Electric Chișinău deservește 6 localități suburbane.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram